Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25681
Συγγραφέας: Μητσόπουλος, Βασίλης
Τίτλος: Ανάπτυξη συστήματος για τη διερεύνηση γνωστικών κενών στον αριθμητικό γραμματισμό των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας με τη χρήση συστήματος διαχείρισης μάθησης (lms)
Ημερομηνία Έκδοσης: 2021
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή
Επόπτης Καθηγητής: Βαλκάνος, Ευθύμιος
Περίληψη: Όπως επιτάσσουν οι αρχές της Δια Βίου Μάθησης, θα πρέπει κατά την αρχική συνάντηση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευομένων να συνταχθεί το Εκπαιδευτικό Συμβόλαιο. Η καταγραφή των γνωστικών κενών, ειδικά των ενηλίκων, που πολλές φορές υποκρύπτονται δημιουργούν μείζον πρόβλημα κατά την εφαρμογή του Συμβολαίου. Θα ήταν χρήσιμο στην πρώτη συνάντηση να διερευνηθούν τυχόν γνωστικά κενά που υφίστανται, ώστε να καθοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ύλη και ο τρόπος κάλυψής της κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Στην εργασία αυτή δίνεται βαρύτητα στην κατασκευή και αξιολόγηση ενός συστήματος μάθησης που αφορά στους εκπαιδευόμενους των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Ειδικότερα, δημιουργείται μια πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, στην οποία εισάγεται ψηφιακή Τράπεζα Θεμάτων με ερωτήματα διαβαθμισμένης δυσκολίας που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα του Αριθμητικού Γραμματισμού των ΣΔΕ. Οι εκπαιδευτές καλούνται να αξιολογήσουν, με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου αυτοαναφοράς (SUS), την ευχρηστία του Συστήματος αυτού.
Λέξεις Κλειδιά: Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Αριθμητικός Γραμματισμός
SUS
Γνωστικά κενά
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
MitsopoulosVasileiosMsc2021.pdf2.13 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons