Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23893
Συγγραφέας: Καμπέρογλου, Βασιλική
Τίτλος: Ο ρόλος του μουσείου στην εκπαίδευση ενηλίκων
Αλλοι τίτλοι: The role of the museum in adult education
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή
Επόπτης Καθηγητής: Δαγδιλέλης, Βασίλειος
Περίληψη: Τα μουσεία αναγνωρίζονται ως περιβάλλοντα μνήμης και παροχής γνώσης, μάθησης και εμπειρίας με εκπαιδευτικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Η μουσειακή επίσκεψη ανεξαρτήτως ηλικίας ή άλλων χαρακτηριστικών αναδεικνύεται ως μια εμπειρία με πολλές προεκτάσεις. Σκοπό της παρούσας εργασίας αποτελεί η διερεύνηση του πολυδιάστατου ρόλου του μουσείου και της σχέσης του με τη Διά Βίου Μάθηση στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα οποία εντάσσονται στη γενική τυπική εκπαίδευση ενηλίκων. Συγκεκριμένα διερευνώνται μέσω συνεντεύξεων οι απόψεις, αντιλήψεις και στάσεις των εκπαιδευομένων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αναφορικά με τα μουσεία, τις μουσειακές επισκέψεις, καθώς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, εστιάζοντας στις εμπειρίες, στα κίνητρα, στα οφέλη που αποκομίζουν και στα συναισθήματα που βιώνουν. Επιδιώκεται να διαπιστωθεί εάν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας μέσω του ευέλικτου και ανοικτού Προγράμματός Σπουδών τους συμβάλλουν στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τον κόσμο των μουσείων και με το νέο «οικοσύστημα» που έχουν δημιουργήσει οι ψηφιακές τεχνολογίες όσον αφορά τα μουσεία.
Λέξεις Κλειδιά: Μουσείο
Μουσειακή επίσκεψη
Νέες τεχνολογίες
Εκπαίδευση ενηλίκων
Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KamperoglouVasilikiMsc2020.pdf1.41 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons