Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23055
Συγγραφέας: Καρακώστας, Φώτιος - Αλέξανδρος
Τίτλος: Ανάπτυξη στρατηγικών για την διαχείριση πολιτικών ορεινού - εναλλακτικού τουρισμού μέσα από την πραγματικότητα της διεθνοποίησης.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Επόπτης Καθηγητής: Βασιλειάδης, Χρήστος
Περίληψη: Ο τουρισμός παρουσιάζει επιπτώσεις σε οικονομικό, περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Οι επιπτώσεις αυτές ποικίλουν και επηρεάζονται από το γεωγραφικό σημείο όπου αναπτύσσεται ο τουρισμός αλλά και από την ένταση της δραστηριότητας αυτού. Παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Υπάρχει πλέον η ανάγκη για την ευαισθητοποίηση όλων των φορέων που εμπλέκονται με τον κλάδο του τουρισμού σε συνάρτηση με το περιβάλλον, ειδικότερα σε περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού. Το μοντέλο της τριπλής βάσης (Triple Bottom Line) το οποίο έχει οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό προσανατολισμό αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για τις επιχειρήσεις αλλά και γενικότερα για τους αρμόδιους φορείς ώστε να μπορέσουν να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα.
Λέξεις Κλειδιά: Στρατηγικές εναλλακτικού τουρισμού
Τουριστική ανάπτυξη
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019.
Δικαιώματα: Attribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KarakostasFotiosAlexandrosMsc2019.pdf3.21 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons