Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14198
Author: Ντάσιος, Κωνσταντίνος
Title: Διερεύνηση τεχνολογιών και ποσοτικών τεχνικών ιχνηλασιμότητας στην αλυσίδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων
Date Issued: 2011
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Γεωργίου, Ανδρέας
Abstract: Οι διατροφικές κρίσεις των τελευταίων χρόνων έφεραν στο προσκήνιο την ασφάλεια των τροφίμων. Η ανάγκη για Ιχνηλασιμότητα σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας στα τρόφιμα έγινε αδήριτη. Στην παρούσα Διπλωματική Εργασία, αναλύουμε την έννοια της Ιχνηλασιμότητας, όπως αυτή ορίζεται στη βιβλιογραφία και παρουσιάζουμε το νομικό πλαίσιο για την Ιχνηλασιμότητα σε σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων, όπως αυτό έχει θεσπιστεί σε Ευρώπη και Αμερική. Στη συνέχεια, διερευνούμε τα υφιστάμενα συστήματα και τις διαθέσιμες τεχνολογίες για την υλοποίηση της Ιχνηλασιμότητας στα τρόφιμα, σε σχέση και με τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα. Τέλος, παρουσιάζουμε την εφαρμογή των παραπάνω τεχνολογιών και συστημάτων για την υλοποίηση ενός συστήματος Ιχνηλασιμότητας στην αλυσίδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, και συγκεκριμένα γιαουρτιού.
Keywords: Ιχνηλασιμότητα
Τρόφιμα
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Konstantinos Ntasios - MBA Thesis.pdf1.26 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons