Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14198
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΓεωργίου, Ανδρέας-
dc.contributor.authorΝτάσιος, Κωνσταντίνος-
dc.date.accessioned2011-02-16T06:57:18Z-
dc.date.available2011-02-16T06:57:18Z-
dc.date.issued2011en
dc.identifier.urihttp://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14198-
dc.descriptionΔιπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2011.en
dc.description.abstractΟι διατροφικές κρίσεις των τελευταίων χρόνων έφεραν στο προσκήνιο την ασφάλεια των τροφίμων. Η ανάγκη για Ιχνηλασιμότητα σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας στα τρόφιμα έγινε αδήριτη. Στην παρούσα Διπλωματική Εργασία, αναλύουμε την έννοια της Ιχνηλασιμότητας, όπως αυτή ορίζεται στη βιβλιογραφία και παρουσιάζουμε το νομικό πλαίσιο για την Ιχνηλασιμότητα σε σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων, όπως αυτό έχει θεσπιστεί σε Ευρώπη και Αμερική. Στη συνέχεια, διερευνούμε τα υφιστάμενα συστήματα και τις διαθέσιμες τεχνολογίες για την υλοποίηση της Ιχνηλασιμότητας στα τρόφιμα, σε σχέση και με τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα. Τέλος, παρουσιάζουμε την εφαρμογή των παραπάνω τεχνολογιών και συστημάτων για την υλοποίηση ενός συστήματος Ιχνηλασιμότητας στην αλυσίδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, και συγκεκριμένα γιαουρτιού.en
dc.format.extent86en
dc.format.extent1294705 bytes-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.language.isoelen
dc.publisherΠανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών-
dc.subjectΙχνηλασιμότηταen
dc.subjectΤρόφιμαen
dc.titleΔιερεύνηση τεχνολογιών και ποσοτικών τεχνικών ιχνηλασιμότητας στην αλυσίδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντωνen
dc.typeElectronic Thesis or Dissertationen
dc.typeTexten
dc.contributor.departmentΔιατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεωνen
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Konstantinos Ntasios - MBA Thesis.pdf1.26 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons