Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28639
Συγγραφέας: Γιαμπαστή, Καλλιρρόη
Τίτλος: Η αποδοχή της τεχνολογίας έξυπνου σπιτιού από Άγγλους καταναλωτές και σύγκριση τους με Έλληνες καταναλωτές
Ημερομηνία Έκδοσης: 2023
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Επόπτης Καθηγητής: Σταμπουλής, Μιλτιάδης
Περίληψη: Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης την αποδοχή “Έξυπνου σπιτιού” από Άγγλους καταναλωτές και σύγκριση τους με Έλληνες καταναλωτές σε ηλικίες άνω των 25ετών. Για να ερευνηθεί το θέμα αυτό, πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα με χρήση ερωτηματολογίων, σε κατοίκους της Αγγλίας και της Ελλάδας. Ο συνολικός αριθμός καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν 100 (65 γυναίκες και 35 άντρες). Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι υπάρχουν διαφορές σχετικά με τους τεχνολογικούς παράγοντες, την πρόθεση χρήσης και τα εμπόδια της έξυπνης τεχνολογίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Πιο συγκεκριμένα, στην ενότητα των τεχνολογικών παραγόντων βρέθηκαν διαφορές στη στάση απέναντι στην Αντιληπτική Χρησιμότητα, την Ευκολία χρήσης, το Αντιληπτό Κόστος, την Αντιληπτική Απόλαυση και την Εμπιστοσύνη. Παράλληλα διαπιστώθηκαν μικρές διαφορές ως προς τη Πρόθεσης/Χρήσης έξυπνης τεχνολογίας, τονίζοντας στη συνέχεια διαφορές στα Οφέλη από τη χρήση και τα Εμπόδια που προκύπτουν από αυτήν. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι τόσο οι Άγγλοι, όσο και οι Έλληνες καταναλωτές αρχίζουν να έχουν θετική στάση προς τις έξυπνες οικιακές τεχνολογίες ενώ σημαντικοί παράγοντες που συμβάλουν σε αυτή τη θετική στάση είναι η χρησιμότητα των συγκεκριμένων τεχνολογιών καθώς και η συμβατότητα τους ως προς αποδοχή της έξυπνης οικιακής τεχνολογίας.
Λέξεις Κλειδιά: Αποδοχή της οικιακής τεχνολογίας
Οφέλη και εμπόδια
Έξυπνο σπίτι
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
GiampastiKallirroiMsc2023.pdf3.23 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons