Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27903
Author: Καλαμώτη, Γραμματική
Title: Εικονικά περιβάλλοντα αλληλεπίδρασης και οθόνες αφής: η συμβολή τους στην διδασκαλία δεξιοτήτων συνεργασίας σε παιδιά με αυτισμό
Date Issued: 2022
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή
Supervisor: Συριοπούλου - Δελλή, Χριστίνα
Abstract: Τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης των τεχνολογικών μέσων στα παιδιά με Διαταραχή Φάσματος Αυτισμού (ΔΦΑ) έχουν αποδειχθεί από πληθώρα ερευνών. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, παρατηρείται μια αυξημένη χρήση της τεχνολογίας σε παρεμβάσεις παιδιών με ΔΦΑ τα τελευταία χρόνια. Με γνώμονα αυτό, η συγκεκριμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση έχει ως στόχο να εντοπίσει την αποτελεσματικότητα των επιτραπέζιων οθονών αφής και των εικονικών περιβαλλόντων αλληλεπίδρασης στην ενίσχυση δεξιοτήτων συνεργασίας σε παιδιά με αυτισμό. Οι έρευνες που συμπεριελήφθησαν στην παρούσα εργασία χρησιμοποίησαν τα συγκεκριμένα μέσα τεχνολογίας, σε συνδυασμό με διάφορες εφαρμογές λογισμικού, για τη διδασκαλία και την εξάσκηση συνεργατικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Μέσω της βιβλιογραφικής ανασκόπησης αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σε ερευνητικά ερωτήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα αυτών των τεχνολογικών εργαλείων και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διευκολύνεται η συνεργασία και ενισχύονται οι συνεργατικές δεξιότητες. Συμπερασματικά, η εργασία αυτή αναδεικνύει το θετικό αντίκτυπο των επιτραπέζιων οθονών αφής και των εικονικών περιβαλλόντων αλληλεπίδρασης στην συνεργατική συμπεριφορά των παιδιών με ΔΦΑ.
Keywords: Αυτισμός
Εικονικά περιβάλλοντα
Επιτραπέζιες οθόνες αφής
Συνεργασία
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Rights: Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KalamotiGrammatikiMsc2022.pdf1.51 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons