Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27271
Author: Χατζηγεωργίου, Έλλη
Title: Ρομποτική και τεχνολογίες πληροφοριών στην εκπαίδευση: διερεύνηση των στάσεων των εκπαιδευτικών στη χρήση κοινωνικών ρομπότ στη σχολική αίθουσα.
Date Issued: 2022
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Σταμοβλάσης, Δημήτριος
Abstract: Σήμερα, η χρήση ρομποτικής και καινοτόμων τεχνολογιών ως διδακτικών εργαλείων κατέχει εξέχουσα θέση στις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Με την παρούσα εργασία, μελετάται η απήχηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, διερευνώνται οι απόψεις των εν ενεργεία εκπαιδευτικών σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική στο σχολικό πλαίσιο. Εντοπίζονται πιθανά ζητήματα, ανάγκες και προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από την εισαγωγή της ρομποτικής και της πληροφορικής στο σχολικό πρόγραμμα. Στην έρευνα συμμετείχαν 200 άτομα. Τα συμπεράσματα, με βάση την ανάλυση των δεδομένων, μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να προταθούν στρατηγικές και μέθοδοι που στοχεύουν στην ενίσχυση της ένταξης της πληροφορικής και της ρομποτικής στη διδακτική διαδικασία. Έτσι, η μάθηση μέσω ρομποτικής θα γίνει πιο αποτελεσματική.
Keywords: Εκπαιδευτική Ρομποτική
STEM
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ChatzigeorgiouElliMsc2022.pdf782.82 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons