Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25270
Συγγραφέας: Φωτιάδης, Ιορδάνης
Τίτλος: Προσέλκυση και επιλογή εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Αλλοι τίτλοι: Recruiting and selecting employees in tourism businesses in Greece
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Επόπτης Καθηγητής: Κάτου, Αναστασία
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική μελέτη έχει ως αντικείμενο, να εξετάσει τις απόψεις των εργαζόμενων του τουριστικού κλάδου πάνω σε θέματα προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού. Για τον λόγο αυτό και έγινε ποσοτική έρευνα σε δείγμα 40 εργαζομένων σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία της Μακεδονίας. Η ευρύτερη εικόνα είναι, πως οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν πάρει ιδιαίτερα σοβαρά το ζήτημα της προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού, καθώς από αυτούς κρίνεται η βιωσιμότητα αλλά και η μελλοντική εξέλιξη της επιχείρησης τους. Για να το κάνουν αυτό χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους προσέλκυσης και επιλογής και επίσης περνάνε από συνέντευξη τους καλύτερους γι΄αυτούς υποψηφίους. Βέβαια, σίγουρα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Αυτό μπορεί να γίνει με την έμφαση στη σχεδίαση και ανάπτυξη κατάλληλα οργανωμένων κέντρων αξιολόγησης, στην έμφαση των ψυχομετρικών τεστ και την μεγαλύτερη χρήση των social media για μεγαλύτερη προσέλκυση υποψηφίων, καθώς επίσης και στην πιο διαδραστική απεικόνιση καταστάσεων προς σωστότερη και αποτελεσματικότερη επιλογή υποψηφίων.
Λέξεις Κλειδιά: Τουρισμός
Προσέλκυση εργαζομένων
Επιλογή εργαζομένων
Τουριστικές επιχειρήσεις Ελλάδα
Τουρισμός Ελλάδα
Προσέλκυση και επιλογή εργαζομένων
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
FotiadisIordanisMsc2020.pdf1.78 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons