Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25268
Συγγραφέας: Μαρκαντωνάκη, Άρτεμις
Τίτλος: Ο ρόλος του εσωτερικού ελέγχου στην αποτελεσματική διαχείριση κινδύνου. Απόψεις λογιστών, εσωτερικών και εξωτερικών ελεγκτών.
Αλλοι τίτλοι: The role of the internal audit in risk managemant effectiveness. Views of accountants, internal and external auditors.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2021
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Δρογαλάς, Γεώργιος
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει το ενδιαφέρον της στo ρόλο του εσωτερικού ελέγχου ως εργαλείο αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κινδύνων που σημειώνονται σε επιχειρησιακά και εταιρικά περιβάλλοντα με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητάς τους. Ειδικότερα, μέσω της εν λόγω έρευνας θα αξιολογηθεί η σημασία του εσωτερικού ελέγχου, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο αλλά - κυρίως - σε επίπεδο εμπειρικής διερεύνησης και τεκμηρίωσης, βασισμένη σε απόψεις λογιστών, εσωτερικών και εξωτερικών ελεγκτών, οικονομικών διευθυντών κ.ά. Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η διαπίστωση της επιτυχημένης ή μη σύνδεσης του εσωτερικού ελέγχου με την πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων που ενδέχεται να προκύψουν. Μέσω της συγκέντρωσης εκατό ένα (101) ερωτηματολογίων, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αντικατοπτρίζουν τη θετική συμβολή όλων των βοηθητικών μεταβλητών στον εσωτερικό έλεγχο και τη διαχείριση κινδύνου. Τέλος, κατατίθενται προτάσεις και ιδέες για μελλοντική έρευνα.
Λέξεις Κλειδιά: Ελεγκτική
Εσωτερικός έλεγχος
Διαχείριση κινδύνων
Λογιστική
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
MarkantonakiArtemisMsc2021.pdf2.78 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons