Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25268
Author: Μαρκαντωνάκη, Άρτεμις
Title: Ο ρόλος του εσωτερικού ελέγχου στην αποτελεσματική διαχείριση κινδύνου. Απόψεις λογιστών, εσωτερικών και εξωτερικών ελεγκτών.
Alternative Titles: The role of the internal audit in risk managemant effectiveness. Views of accountants, internal and external auditors.
Date Issued: 2021
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Δρογαλάς, Γεώργιος
Abstract: Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει το ενδιαφέρον της στo ρόλο του εσωτερικού ελέγχου ως εργαλείο αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κινδύνων που σημειώνονται σε επιχειρησιακά και εταιρικά περιβάλλοντα με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητάς τους. Ειδικότερα, μέσω της εν λόγω έρευνας θα αξιολογηθεί η σημασία του εσωτερικού ελέγχου, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο αλλά - κυρίως - σε επίπεδο εμπειρικής διερεύνησης και τεκμηρίωσης, βασισμένη σε απόψεις λογιστών, εσωτερικών και εξωτερικών ελεγκτών, οικονομικών διευθυντών κ.ά. Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η διαπίστωση της επιτυχημένης ή μη σύνδεσης του εσωτερικού ελέγχου με την πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων που ενδέχεται να προκύψουν. Μέσω της συγκέντρωσης εκατό ένα (101) ερωτηματολογίων, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αντικατοπτρίζουν τη θετική συμβολή όλων των βοηθητικών μεταβλητών στον εσωτερικό έλεγχο και τη διαχείριση κινδύνου. Τέλος, κατατίθενται προτάσεις και ιδέες για μελλοντική έρευνα.
Keywords: Ελεγκτική
Εσωτερικός έλεγχος
Διαχείριση κινδύνων
Λογιστική
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Rights: CC0 1.0 Παγκόσμια
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MarkantonakiArtemisMsc2021.pdf2.78 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons