Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/24399
Συγγραφέας: Αγγελακάκη, Ελένη
Τίτλος: Η επίδραση των περιορισμών παραγωγικής ικανότητας σε εφοδιαστική αλυσίδα δύο σταδίων και η μελέτη τους, μέσω της δυναμικής συστημάτων.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Τσιρώνης, Λουκάς
Περίληψη: Στην εποχή του 21ου αιώνα, το σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον ωθεί τα παραγωγικά συστήματα να βρίσκονται σε μία έντονη και διαρκή προσπάθεια να ανταποκριθούν σε διαφορετικούς, αρκετές φορές ετερόκλητους στόχους, των οποίων η επίτευξη εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία των επιχειρήσεων. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής σε όρους κόστους, χρόνου, ποσότητας και ποιότητας καθώς και η σχετικά πρόσφατη πρόκληση της βιώσιμης ανάπτυξης είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα στόχων που καλούνται να επιτύχουν οι σύγχρονες παραγωγικές εταιρείες (Zwolinski et al., 2006). Η ανάπτυξη και η εφαρμογή αποτελεσματικών συστημάτων προγραμματισμού και ελέγχου παραγωγής (ΠΕΠ) αποτελεί προαπαιτούμενο για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με ένα κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας μεγάλης εταιρείας λιανικού εμπορίου. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζεται ένα μοντέλο προγραμματισμού και ελέγχου παραγωγής (ΠΕΠ) εφοδιαστικής αλυσίδας δύο σταδίων, της εταιρίας Δ. Μασούτης Α.Ε., το οποίο καλείται να ικανοποιήσει δύο σκοπούς. Αρχικά στόχος, ήταν η ανάπτυξη ενός κλασικού μοντέλου προσομοίωσης μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η διεξαγωγή αποτελεσμάτων σχετικά με το ερευνητικό πλαίσιο που απασχολεί την συγκεκριμήνη διπλωματική εργασία. Έπειτα, επιλέχθηκε συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων της εταιρείας και συγκεκριμένα η κατηγορία ‹‹ ΚΑΒΑ›› και ταξινομήθηκε σε υποκατηγορίες A,B και C, ανάλογα με την αξία των προϊόντων ώστε να μελετηθεί η συμπεριφορά του συστήματος και να προταθούν επιμέρους αλλαγές (εάν και εφόσον κρίνεται απαραίτητο) για την βελτίωση της δυναμικής του συστήματος. Τέλος, εξετάζεται η συνεισφορά του περιβαλλοντικού κόστους στο συνολικό κόστος της εταιρείας, μέσω μίας σειράς διαφορετικών σεναρίων μοναδιαίου περιβαλλοντικού κόστους μεταφοράς ενός τεμαχίου προϊόντος. Για την μελέτη των παραπάνω, χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό προσομοίωσης i- Think.
Λέξεις Κλειδιά: Δυναμική συστημάτων
ABC analysis
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
AngelakakiEleniMsc2020.pdf1.38 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons