Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/24002
Συγγραφέας: Αθανασιάδης, Αθανάσιος
Τίτλος: Η χρησιμότητα των τεχνολογιών πληροφορικής στις επιχειρήσεις και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα: αξιολογική προσέγγιση των εκπαιδευτικών πλατφορμών στην Ευρώπη σε συνάρτηση με την αποτελεσματική αξιοποίηση τους.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης & Πολιτισμού
Επόπτης Καθηγητής: Μπιτζένης, Αριστείδης
Περίληψη: Στην εποχή της ραγδαίας εξέλιξης των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών που προκάλεσαν μια μεταλλαγή στην σύγχρονη οικονομία και στην λειτουργία των αγορών και των επιχειρήσεων, η εισαγωγή των τεχνολογιών της πληροφορικής γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία για την εύρυθμη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού των οργανισμών, με σκοπό να δημιουργήσει τα πλέον ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά που επιβάλλονται μέσα σε αυτήν την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας οικονομίας και κοινωνίας. Επομένως, αυτή η διπλωματική εργασία διερευνά την καταλληλότητα και την χρησιμότητα των ψηφιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης (portals) που είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των οργανισμών για να προσπελάσουν τα εμπόδια που προτάσσονται και να ακολουθούν με πλήρη γνώση και καινοτομία τις εξελίξεις. Βασικό αντικείμενο της εργασίας είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες των ψηφιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης για την περάτωση λειτουργιών τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την ανάγκη να απασχολούν προσωπικό με ικανότητες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες πολιτικές και ταυτόχρονα να έχουν την δυνατότητα να τους αναβαθμίζουν με γνώμονα την αποτελεσματικότητα τους τόσο σε ποιότητα όσο και σε ταχύτητα. Σκοπός μου είναι να αναλύσω τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού κόσμου των portals και τα αποτελέσματα που μπορούν να επιφέρουν στα πλαίσια της επιτυχημένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας κάτω από την πίεση του χρόνου και του υψηλού κόστους που η ίδια επιβάλει. Ένα μεγάλο μέρος της εργασίας θα αφιερωθεί στην παρουσίαση τεσσάρωνν εκπαιδευτικών πλατφόρμων σύμφωνα με τα πλαίσια στα οποία δημιουργήθηκαν, τις προδιαγραφές που πληρούν σύμφωνα με τα επιμέρους χαρακτηριστικά της βιβλιογραφίας, με τις ευρωπαϊκές οδηγίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τις περιστάσεις επικοινωνίας που καλύπτουν. Θα αναφερθώ επίσης στα εμπόδια και τις δυσκολίες που προκύπτουν στην χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής, καθώς και στο κατά πόσο τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσπαθούν να τα προσπελάσουν, με μία αξιολογική προσέγγιση στην αποτελεσματικότητά τους. Θα προκύψει αξιολογική προσέγγιση τα αποτελέσματα θα αναλυθούν με γνώμονα την χρησιμότητα των τεχνολογιών και την καταλληλότητα τους στο επίπεδο διασύνδεσης στο οποίο αναφέρονται. Όσον αφορά το θεωρητικό κομμάτι, θα γίνει μια ενδελεχής βιβλιογραφική έρευνα πίσω από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την χρήση τους την σημερινή εποχή συγκρίνοντας τα με μία σύντομη ιστορική αναδρομή των προκαθήμενών τους. Τελικό μου συμπέρασμα μέσα από την παρουσίαση όλων αυτών των στοιχείων, είναι να αναδείξω ότι αυτή η ενσωμάτωση των τεχνολογιών πληροφόρησης κα επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία έχει μεταλλάξει τον τρόπο κατάρτισης των χρηστών σε μια δημιουργική και αποτελεσματική διαδικασία μάθησης και αποτελεί μεγάλο εφόδιο στην ανάπτυξη των οργανισμών και των μελών τους.
Λέξεις Κλειδιά: Εεκπαιδευτική πλατφόρμα
Διαδικτυακή εκπαίδευση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
AthanasiadisAthanasiosMsc2020.pdfΔιπλωματική Εργασία11.24 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
AthanasiadisAthanasiosMsc2020present.pptxΠαρουσίαση193.73 kBMicrosoft Powerpoint XMLΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons