Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23952
Συγγραφέας: Πετροπούλου, Ιφιγένεια
Τίτλος: Τα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο έσπα ως στρατηγικό εργαλείο βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην ελλάδα.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Σουμπενιώτης, Δημήτριος
Περίληψη: Η παρούσα εργασία αποτελεί ένα σύντομο οδηγό των προγραμμάτων εκείνων του εσπα 2014-2020 που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον της ελλάδας. Τα προγράμματα του εσπα είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της στρατηγικής της ευρωπαϊκής ένωσης «ευρώπη 2020» επιτυγχάνοντας, καταρχήν, τους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί και εφαρμόζοντας την πολιτική συνοχής της ευρωπαϊκής ένωσης. Για τις ανάγκες της εργασίας θα περιοριστούμε στην ανάλυση τριών επιχειρησιακών τομεακών προγραμμάτων (επ) που αποτελούν μερικούς από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της χώρας και εφαρμόζονται σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αυτά τα επ είναι α) το «επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα και καινοτομία» (επανεκ), β) το «πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης» (παα), γ) το «αλιεία και θάλασσα» (επαλθ). Συγκεκριμένα, σε κάθε επ θα παρουσιαστούν τα μέτρα και οι δράσεις, που απευθύνονται αμιγώς σε ιδιωτικούς φορείς,και ενισχύουν άμεσα την επιχειρηματικότητά τους και τη βιωσιμότητά τους.
Λέξεις Κλειδιά: ΕΣΠΑ
Επιχειρηματικότητα
ΕΠΑΝΕΚ
ΠΑΑ
ΕΠΑΛΘ
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Δικαιώματα: Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PetropoulouIfigeneiaMsc2020.pdf1.78 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons