Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/23744
Συγγραφέας: Λιόντος, Νικόλαος
Τίτλος: Η συµβολή του εσωτερικού ελέγχου και της εταιρικής διακυβέρνησης στη χρηµατοοικονοµική πληροφόρηση : θεωρητική διερεύνηση και εµπειρικά δεδοµένα.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Δρογαλάς, Γεώργιος
Περίληψη: Η παγκόσµια χρηµατοοικονοµική κρίση έφερε στην επιφάνεια την ανεπαρκούς εφαρµογή τόσο της εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και του εσωτερικού ελέγχου. H σύγχρονη βιβλιογραφία έχει ασχοληθεί αρκετά µε τις παραπάνω έννοιες καθώς και µε την σχέση και την αλληλεπίδραση των δύο αυτών εννοιών. Στη µελέτη αυτή, έπειτα από µια επισκόπηση σύγχρονων ερευνών που έχουν ασχοληθεί µε την σχέση του εσωτερικού ελέγχου και της εταιρικής διακυβέρνησης, εξετάστηκε, µε την βοήθεια ενός ερωτηµατολογίου, κατά πόσο η ύπαρξη εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης έχουν θετική επίπτωση στην ποιότητα της χρηµατοοικονοµικής πληροφόρησης, σύµφωνα µε την γνώµη, την εµπειρία αλλά και την κρίση εσωτερικών και εξωτερικών ελεγκτών, διευθυντών και λογιστών. Επίσης, ελέγχεται και η συσχέτιση των διεθνών προτύπων χρηµατοοικονοµικής αναφοράς µε την ποιότητα χρηµατοοικονοµικής πληροφόρησης.
Λέξεις Κλειδιά: Εσωτερικός έλεγχος
Εταιρική διακυβέρνηση
ΔΠΧΑ
Ποιότητα χρηµατοοικονοµικής πληροφόρησης
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
LiontosNikolaosMsc2020.pdf4.41 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.