Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19929
Συγγραφέας: Πετρίδη, Ελένη
Τίτλος: Το γενικό πλαίσιο της θαλάσσιας ασφάλισης και οι παράγοντες που διαμορφώνουν το ασφάλιστρο
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Ελευθεριάδης, Ιορδάνης
Περίληψη: Σκοπός στη παρούσα πτυχιακή εργασία είναι να παρατεθούν στοιχεία μ’ απώτερο στόχο ν’ αναλυθεί η έννοια της θαλάσσιας ασφάλισης και συνεπώς του πλοίου αλλά και του φορτίου μέσω του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου. Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί μια ορθή και σωστά διεκπεραιωμένη ανάλυση στο παρών θέμα, η εργασία οριοθετείται σε τρία αντίστοιχα κεφάλαια και στα οποία αναλύονται οι σχετικές έννοιες. Πιο συγκεκριμένα, παραθέτεται η αρχή ανάλυσης του Διεθνούς Θεσμικού Πλαισίου και γνωστού στο ναυτιλιακό κόσμο ως Marine Insurance Act 1906 καθώς και τα είδη πλοίων που εντοπίζονται στις μέρες μας, αναλόγως φορτίων που μεταφέρουν. Τέλος, αναφέρονται οι ασφαλιστικές ρήτρες που ισχύουν για τα φορτία του Ινστιτούτου Ασφαλιστών Λονδίνου και με σκοπό ο συγγραφέας να καταλήξει σε σχετικά συμπεράσματα και αναλύσεις δεδομένων που αναφέρονται στην παρούσα μεταπτυχιακή εργασία.
Λέξεις Κλειδιά: Θαλλάσια ασφάλιση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017
Σκοπός στη παρούσα πτυχιακή εργασία είναι να παρατεθούν στοιχεία μ’ απώτερο στόχο ν’ αναλυθεί η έννοια της θαλάσσιας ασφάλισης και συνεπώς του πλοίου αλλά και του φορτίου μέσω του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PetridiEleniMsc2017.pdf1.52 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.