Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14841
Συγγραφέας: Τράτσκα, Σοφία
Τίτλος: Χρήση των υπηρεσιών ιστού για την απομακρυσμένη ανάκτηση και ανάλυση δεδομένων καταγραφής συστήματος διαχείρισης μάθησης.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα
Επόπτης Καθηγητής: Πρωτόγερος, Νικόλαος
Περίληψη: Ο όρος «ηλεκτρονική μάθηση» ή E-Learning χαρακτηρίζει ένα διακριτό τύπο εκπαίδευσης, όπου χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία ως βασικό μέσο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με σκοπό την παραγωγή, προώθηση, παράδοση και διευκόλυνση εξατομικευμένης μάθησης οπουδήποτε και οποτεδήποτε, μέσα από ένα χρηστοκεντρικό περιβάλλον. Ένα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης είναι βασικά ένα πακέτο λογισμικού που οργανώνει, διαμοιράζει και καταγράφει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από μια κεντρική διεπιφάνεια, σ’ ένα τοπικό ή ευρύτερο δίκτυο. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και να υποβάλουν τις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί. Το ΣΔΕ το οποίο θα αναλύσουμε στην εργασία είναι το Moodle. Τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (ΣΔΠ, Content Management Systems, CMS) είναι διαδικτυακές εφαρμογές που επιτρέπουν την online τροποποίηση του περιεχομένου ενός δικτυακού τόπου. Οι διαχειριστές μέσω του διαδικτύου ενημερώνουν το περιεχόμενο στο ΣΔΠ, το οποίο είναι εγκατεστημένο σ' ένα διακομιστή. Οι αλλαγές αυτές γίνονται αυτόματα διαθέσιμες πάλι μέσω του διαδικτύου, σε όλους τους επισκέπτες και χρήστες του δικτυακού τόπου. Το CMS το οποίο θα αναλύσουμε στην εργασία είναι το Joomla. Σκοπός της εργασίας είναι αρχικά η είσοδος μαθητών στο Μοodle, η εγγραφή τους σε μαθήματα και η παρακολούθηση τους. Η είσοδος των καθηγητών στην σελίδα του Joomla και η παρακολούθηση – τροποποίηση δεδομένων στο Μοodle. Η ενημέρωση και η επικοινωνία μεταξύ των δύο σελίδων γίνεται μέσω υπηρεσιών Ιστού (Web Services). Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται το service SOAP (Simple Object Access Protocol ) για την μεταφορά των δεδομένων.
Λέξεις Κλειδιά: Moodle
Web service
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Πληροφοριακά Συστήματα (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TratskaSophiaMsc2012.pdf2.45 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons