Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/14823
Συγγραφέας: Χαραλαμπίδου, Μαρία Ε.
Τίτλος: Κοινό πλαίσιο αξιολόγησης: κίνητρα, οφέλη, εμπόδια και βελτιωτικές ενέργειες-Σύγκριση ελληνικού και ευρωπαϊκού δημόσιου χώρου.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2012
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Γκοτζαμάνη, Κατερίνα
Περίληψη: Η πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα για τους χρήστες του ΚΠΑ (2011), αποκάλυψε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χρήση του μοντέλου και τις απόψεις των χρηστών για αυτό, εκφράζοντας τη μέση ευρωπαϊκή εικόνα εφαρμογής του ΚΠΑ. Πιθανό όμως είναι, εξετάζοντας κάποιο μεμονωμένο κράτος, να βρεθούν ορισμένες αποκλίσεις από τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής έρευνας. Σκοπός της παρούσας διατριβής είναι να πραγματοποιήσει σύγκριση μεταξύ ελληνικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας σε ότι αφορά τα κίνητρα για υιοθέτηση του ΚΠΑ, τα οφέλη και τα εμπόδια από την εφαρμογή του εργαλείου και τις βελτιωτικές ενέργειες που λαμβάνονται από τους οργανισμούς ως απόρροια της εφαρμογής του ΚΠΑ. Γι αυτό το λόγο επιλέχθηκαν έξι οργανισμοί του ελληνικού δημόσιου τομέα που έχουν εφαρμόσει το ΚΠΑ από τους οποίους αντλήθηκαν τα απαραίτητα δεδομένα μέσω βιβλιογραφικής έρευνας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σύγκριση με τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής μελέτης. Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη συνάφεια απόψεων μεταξύ ελληνικής πραγματικότητας και μέσης ευρωπαϊκής εικόνας στα θέματα των κινήτρων, οφελών και βελτιωτικών ενεργειών. Αντίθετα παρατηρούνται αποκλίσεις στις αναφορές για τα εμπόδια που συναντώνται κατά την εφαρμογή του εργαλείου.
Λέξεις Κλειδιά: Κοινό πλαίσιο αξιολόγησης
Δημόσιος τομέας
Ελλάδα
Ευρώπη
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2012.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
CharalampidouMariaEMsc2012.pdf755.32 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.