Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/30097
Author: Μαλεγκάνου, Μαρία Άννα
Title: Αναγνώριση οπτικών στοιχείων -γεωμετρικών σχημάτων, υφών και εικόνων- μέσα από τη χρήση ηλεκτροστατικής οθόνης αφής Tanvas Touch σε ενήλικες με προβλήματα όρασης.
Alternative Titles: Recognition of visual elements -geometrical objects, patterns and images- Using an electrostatic touchscreen system (Tanvas Touch) by visually impaired grownups
Date Issued: 2023
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση
Supervisor: Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος
Abstract: Στην παρούσα ερευνητική εργασία μελετάται η αναγνώριση οπτικών στοιχείων – γεωμετρικών σχημάτων, υφών και εικόνων- μέσω της απτικής συσκευής ανάδρασης Tanvas Touch με απώτερο στόχο να ελέγξει τη χρηστικότητα και την αποδοτικότητα μιας τέτοιας ηλεκτροστατικής συσκευής σε άτομα με προβλήματα όρασης. Η αναγνώριση εικονικών στοιχείων μέσω τριβής μπορεί να αυξήσει την αίσθηση της πραγματικότητας και να μεταφέρει πληροφορίες για αυτά. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 26 άτομα με πρόβλημα όρασης, ηλικίας 18 έως 61. Διεξήχθησαν στατιστικές αναλύσεις. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι τα άτομα με προβλήματα όρασης είναι ικανά να κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν γραφικά στοιχεία που παρουσιάζονται σε μία ηλεκτροστατική οθόνη αφής.
Keywords: Οπτική αναπηρία
Απτική τεχνολογία
Ηλεκτροστατική οθόνη αφής
Tanvas Touch
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Rights: CC0 1.0 Παγκόσμια
Appears in Collections:ΠΜΣ Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MalegkanouMariaAnnaMsc2023.pdf1.14 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons