Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/29471
Author: Τσαρέλα, Μαρία
Title: Ο ρόλος της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα
Date Issued: 2023
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία
Supervisor: Μαλέτσκος, Αθανάσιος
Abstract: Η ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση προάγει την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την προσαρμοστικότητα μιας σύγχρονης επιχείρησης στις ταχύτατες αλλαγές και τις ραγδαίες μεταβολές της σημερινής αγοράς. Η ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των διευθύνσεων ανθρώπινου δυναμικού για τη βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους στον χώρο εργασίας. Στην παρούσα εργασία μελετάται διεξοδικά ο ρόλος της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, διερευνάται με ποιους τρόπους οι σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν στην ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση των εργαζομένων τους, ποια είναι τα οικονομικά οφέλη από την ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση και τα πλεονεκτήματα που εγγυόνται ανάπτυξη κερδοφορίας, η σχέση του μεγέθους και του κλάδου της επιχείρησης με την κατάρτιση και την πρόοδο, και τέλος, η επιρροή των νέων τεχνολογιών στην ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση. Η ερευνητική μέθοδος που αξιοποιήθηκε για να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα ήταν αυτή της ποιοτικής θεματικής ανάλυσης, ενώ ερευνητικό εργαλείο ήταν οι δομημένες συνεντεύξεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν ότι οι υπεύθυνοι διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις εστιάζουν στα οφέλη της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στην πρόοδο όλων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Αναγνωρίζουν τις επιρροές μεγέθους και κλάδου των επιχειρήσεων στις πρακτικές της κατάρτισης και αντιλαμβάνονται τη σημασία του ρόλου της τεχνολογίας. Τα ευρήματα της έρευνας αυτής βρίσκονται σε πλήρη συνάφεια με τα ευρήματα της βιβλιογραφικής ανασκόπησης, επομένως αναδεικνύεται η ενημερότητα των γνώσεων των υπεύθυνων Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων για το ρόλο της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.
Keywords: Ενδοεπιχειρησιακή Εκπαίδευση
Εσωτερική Κατάρτιση
Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων
Επιχειρήσεις
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:Π.Μ.Σ. Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία (Πρώην ΠΜΣ Διοίκηση και Ηγεσία στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TsarelaMariaMsc2023.pdf1.22 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons