Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/29424
Author: Βουγιούκα, Γεωργία
Title: Χρηματοοικονομική και στρατηγική ανάλυση της Pfizer. Οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και η ανταπόκριση της εταιρείας στις νέες συνθήκες.
Alternative Titles: Financial and strategic analysis of Pfizer. The effects of COVID-19 pandemic and the firm's response to the new era.
Date Issued: 2023
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Ταμπακούδης, Ιωάννης
Abstract: Πως ένας ιός και μια πανδημία κατάφεραν να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την εξέλιξη ενός γίγαντα της φαρμακοβιομηχανίας; Η κοινωνία και η οικονομία του πλανήτη αντικρίζει μια βαθιά κρίση με την έναρξη της πανδημίας. Στον αντίποδα, η Pfizer ανταποκρίνεται στην πρόκληση δράττοντας την ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη σε αντίθεση με άλλους που ακολουθούν συντηρητική στάση. Η μελέτη των συνθηκών από το 2019 έως και το 2022, αλλά και η συμπεριφορά της εταιρείας στις συνθήκες αυτές θα αναλυθούν διεξοδικά στην παρούσα διατριβή. Σε συνδυασμό με τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, παραθέτονται τα αναλυτικά δεδομένα της έρευνας. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε τόσο με τη μέθοδο της ανάλυσης τυποποιημένης μορφής όσο και με την ανάλυση αριθμοδεικτών. Εν κατακλείδι, στα χέρια ενός ερευνητή το ακόλουθο εγχείρημα θα προσφέρει γνώση για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων αλλά και οδηγό για περαιτέρω έρευνα σε άλλη εταιρεία του αντίστοιχου κλάδου.
Keywords: Πανδημία
Στρατηγική ανάλυση
Χρηματοοικονομική ανάλυση
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Rights: Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
VougioukaGeorgiaMsc2023.pdf678.53 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons