Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/29349
Author: Κρυστάλλης, Κωνσταντίνος
Title: Ο ρόλος της φιλοσοφίας στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης στην εκπαιδευτική διοίκηση
Date Issued: 2023
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία
Supervisor: Παπαγιάννης, Γεώργιος
Abstract: Είναι απαραίτητο η κοινωνική δικαιοσύνη να αποτελεί μια αξία που να επιδιώκεται σε όλους τους τομείς της ζωής και η εκπαίδευση δεν πρέπει αποτελεί εξαίρεση στο εγχείρημα αυτό. Στη διαδικασία αυτή, η φιλοσοφία αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη της κοινωνικής δικαιοσύνης στο σχολείο. Μέσω της φιλοσοφίας, οι εκπαιδευτικοί διοικητές μπορούν να διαμορφώσουν πολιτικές και πρακτικές με στόχο την προώθηση της ισότητας, την πολυπολιτισμικότητα και την ενσωμάτωση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία, θα εξεταστεί ο ρόλος της φιλοσοφίας στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης στην εκπαιδευτική διοίκηση, καθώς και οι πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν για την προώθησή της στον εκπαιδευτικό τομέα, με βάση τις φιλοσοφικές προσεγγίσεις και αρχές. Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί ηγέτες στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης στην εκπαίδευση, καθώς και βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπισή τους. Ακόμη, θα παρουσιαστούν νέοι τρόποι σκέψης και δράσης για την διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και θα διαμορφωθούν στάσεις προκειμένου το σχολείο να διοικείται βάσει φιλοσοφικών αρχών.
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Rights: Attribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:Π.Μ.Σ. Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία (Πρώην ΠΜΣ Διοίκηση και Ηγεσία στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KrystallisKonstantinosMsc2023.pdf942.98 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons