Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28146
Author: Χασιλτζόγλου, Ουρανία
Title: Η αξιοποίηση του google assistant στην συνδυαστική εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και περιεχομένου φυσικών επιστημών (προσέγγιση CLIL) σε μαθητές δημοτικού.
Date Issued: 2022
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Λεύκος, Ιωάννης
Abstract: Τα τελευταία χρόνια, η παρουσία της τεχνολογίας έχει αλλάξει τα δεδομένα σε όλον τον κόσμο και παίζει πρωταρχικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων. Η δυναμική εξέλιξη της τεχνολογίας και οι πολύπλευρες δυνατότητες της παρέχουν στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ευελιξία, αυτονομία και ποικιλία επιλογών σε ένα νέο, πολυδιάστατο πλαίσιο. Η παρούσα έρευνα εστιάζει στην αξιοποίηση ενός γνωστού ψηφιακού βοηθού, του Google assistant, με στόχο την βελτίωση στην απόκτηση γνώσεων μέσα στην σχολική αίθουσα. Ειδικότερα, στοχεύει στην συνδυαστική εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας με περιεχόμενο φυσικών επιστημών (γεωγραφία) μέσω της προσέγγισης CLIL σε μαθητές δημοτικού των δύο τελευταίων τάξεων. Επίσης, η συγκεκριμένη μελέτη έχει σκοπό να διερευνήσει την βιωματική, ομαδοσυνεργατική μάθηση καθώς και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών με την χρήση ενός σύγχρονου ψηφιακού εργαλείου. Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκε μια μεικτή μέθοδος με στοιχεία ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης με χρήση ερωτηματολογίων και εν συνεχεία έγινε ανάλυση με χρήση στατιστικών εργαλείων. Τα αποτελέσματα έδειξαν μια θετική ανταπόκριση των μαθητών, βελτίωση στην εκμάθηση των γνωστικών στόχων και αύξηση της συμμετοχής. Παρόλα αυτά, δυσκολίες και περιορισμοί πρέπει να αναλυθούν περαιτέρω και να ληφθούν υπόψη για αντίστοιχες μελλοντικές έρευνες.
Keywords: Google assistant
CLIL
Ψηφιακός βοηθός
Αγγλική γλώσσα
Βιωματική μάθηση
Γεωγραφία
Φυσικές επιστήμες
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
HasiltzoglouOuraniaMsc2022.pdf2.12 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons