Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27921
Author: Νικολαΐδου, Συρματένια
Title: Η εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Ετοιμότητα και απόψεις των εκπαιδευτικών.
Date Issued: 2022
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή
Supervisor: Νεοφώτιστος, Βασίλειος
Abstract: Η εργασία αυτή αποτελεί μία προσπάθεια διερεύνησης της ετοιμότητας και των στάσεων των Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δημόσιων σχολείων σχετικά με την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας του Covid-19. Για το σκοπό αυτό έγινε χρήση της ποσοτικής μεθόδου έρευνας μέσω της στατιστικής ανάλυσης των απαντήσεων που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί. Σκοπός της μελέτης είναι η καταγραφή των απόψεων των Μαθηματικών σχετικά με την εμπειρία τους με την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Πιο συγκεκριμένα, ερευνάται η ανταπόκριση και η ετοιμότητά τους, οι δυσκολίες που συνάντησαν αλλά και οι απόψεις τους σχετικά με αυτή. Τέλος, γίνονται κάποιοι έλεγχοι συσχετίσεων ώστε να διερευνηθεί αν αυτές οι απόψεις σχετίζονται με τα δημογραφικά τους στοιχεία ή άλλες αντίστοιχες θέσεις τους. Συνολικά, οι εκπαιδευτικοί φάνηκε να ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις για αλλαγή του παραδοσιακού τρόπου διδασκαλίας κυρίως λόγω της ευθύνης που ένιωθαν ότι είχαν απέναντι στους μαθητές τους, ενώ προτίμησαν τη σύγχρονο μέθοδο. Παρά την ελάχιστη ετοιμότητα που είχαν κατά την έναρξη της διαδικασίας, στο τέλος δήλωσαν αρκετά έτοιμοι αλλά και πρόθυμοι για μελλοντική χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ωστόσο, αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη δυσκολία που υπήρχε στην επικοινωνία με τους μαθητές τους και στην ανάγκη τους για πιο ουσιαστική υποστήριξη.
Keywords: Covid-19
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Μαθηματικά
Ετοιμότητα
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Appears in Collections:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
NikolaidoySyrmateniaMsc2022.pdf3.16 MBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.