Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27577
Author: Καραναστάσης, Νικόλαος
Title: Συγκριτική μελέτη του κλάδου των ετοίμων γευμάτων μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας
Date Issued: 2022
Department: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Supervisor: Παναγιωτίδης, Θεόδωρος
Abstract: Η παρούσα διπλωματική εργασία αποσκοπεί στη μελέτη ενδελεχώς του κλάδου των ετοίμων γευμάτων καθώς επίσης και στην ανάδειξη σημαντικών πτυχών αυτού. Πλέον συγκεκριμένα, σκοπείται μία συγκριτική προσέγγιση του κλάδου των ετοίμων γευμάτων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και για αυτόν ακριβώς το λόγο χρησιμοποιήθηκε ως η πλέον κατάλληλη η μέθοδος της μακροσύγκρισης, προκειμένου να αναδείξει τις δυνατότητες καθώς επίσης και τις αδυναμίες του κλάδου τόσο σε επίπεδο εγχώριο όσο και σε αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέλος, η ανά χείρας διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στη μελέτη περίπτωσης μιας εταιρείας που ασχολείται με τον κλάδο ετοίμων γευμάτων. Στο πρώτο κεφάλαιο της ανά χείρας μελέτης, γίνεται μία εισαγωγή στον κλάδο των ετοίμων γευμάτων, ενώ στο δεύτερο και τρίτο κεφάλαιο γίνεται απόπειρα παρουσίασης του κλάδου των ετοίμων γευμάτων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται μία συνολική παρουσίαση της υπό κρίση μελέτης περίπτωσης (εταιρεία με την επωνυμία ΄΄Alfa Pastry΄΄ η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και στο εξωτερικό στον κλάδο των ετοίμων γευμάτων) και στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος της εταιρείας. Εν κατακλείδι, η μελέτη καταλήγει σε ορισμένα ασφαλή συμπεράσματα, τα οποία εξάγονται κατόπιν της μελέτης που διεξήχθη.
Keywords: Κλάδος Ετοίμων Γευμάτων
Βιομηχανία τροφίμων
Ελλάδα
Ηνωμένο Βασίλειο
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
KaranastasisNikolaosMsc2022.pdf2.76 MBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.