Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27525
Συγγραφέας: Κανδυλίδου, Άννα
Τίτλος: Η χρήση μουσικών συχνοτήτων και ηχητικών κυμάτων στη νευρολογική μουσικοθεραπεία για άτομα με νευρολογικές διαταραχές: μια διερευνητική βιβλιογραφική ανασκόπηση (Scoping Review)
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μουσική και Κοινωνία
Επόπτης Καθηγητής: Στάμου, Βασίλειος
Περίληψη: Τα τελευταία χρόνια, δίνεται έμφαση στη θεραπευτική χρήση της μουσικής και αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει τις επιπτώσεις της σε ανθρώπους με νευρολογικές παθήσεις. Οι μελέτες αυτές συνετέλεσαν στην αύξηση του ενδιαφέροντος και στροφής προς τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις με τη χρήση της μουσικής να παίζει ενεργό ρόλο ως συμπληρωματικής μεθόδου στην αποκατάστασή και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των νευρολογικών ασθενειών. Ο στόχος της προτεινόμενης επισκόπησης του πεδίου εφαρμογής είναι να διερευνήσει τη χρήση ηχητικών κυμάτων και μουσικών συχνοτήτων σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις και τα οφέλη ή οι περιορισμοί της χρήσης τους στη νευρολογική μουσικοθεραπεία. Η επισκόπηση του πεδίου εφαρμογής ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές μεθοδολογίας του Ινστιτούτου Joanna Briggs.Γίνεται αναζήτηση σε Pubmed, EBSCO, Scopus. Ακολουθεί η διαδικασία της συγκέντρωσης, αξιολόγησης του πλήρους κειμένου των μελετών και η εξαγωγή δεδομένων. Τα αποτελέσματα και η συζήτηση επί των αποτελεσμάτων θα συντελέσουν στην καλύτερη κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο της έρευνας υπογραμμίζοντας τυχόν κενά.
Λέξεις Κλειδιά: Μουσικοθεραπεία
Ηχητικό Κύμα
Συχνότητες
Νευρολογική Μουσικοθεραπεία
Νευρολογικές Διαταραχές
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Μουσική και Κοινωνία (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KandylidouAnnaMsc2022.pdf1.14 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons