Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27308
Author: Ζαρνταβά, Μαρίνα
Title: Η επίδραση της εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού στην απόδοση των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό τομέα - έρευνα σε ξενοδοχεία ανωτέρας κατηγορίας στην Ελλάδα
Date Issued: 2022
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή
Supervisor: Τσιρίκας, Αθανάσιος
Abstract: Η εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μιας ξενοδοχειακής μονάδας, που αποτελεί μία από τις λειτουργίες της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, θεωρείται σήμερα αναγκαία, καθώς επηρεάζει τις επιδόσεις του, οι οποίες συνεισφέρουν στην κερδοφορία, στην ανταγωνιστικότητα και στην ανάπτυξη της μονάδας. Μέσα από την παρούσα εργασία διερευνήθηκε η επίδραση αυτή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία ανωτέρας κατηγορίας στην Ελλάδα. Με τη χρήση ενός ηλεκτρονικού online ερωτηματολογίου συλλέχθηκαν 125 ερωτηματολόγια από εργαζόμενους και στελέχη των ξενοδοχείων αυτών. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν την πλήρη αναγνώριση της αναγκαιότητας εκπαίδευσης, θέτοντας ως σημαντικότερο παράγοντα για την ανάγκη εκπαίδευσης τις απαιτήσεις και αλλαγές της αγοράς. Παρατηρήθηκε δε πως οι νέοι και οι επιπέδου εκπαίδευσης άνω Γυμνασίου εργαζόμενοι, τοποθετούν στην πρώτη θέση των σκοπών της εκπαίδευσης την ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ήπιες δεξιότητες. Επιτακτική κρίθηκε η ανάγκη παροχής ευκαιριών εκπαίδευσης σε πληθώρα αντικειμένων, ενώ το θετικότερο αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης φάνηκε να είναι η βελτίωση των υπαρχουσών δεξιοτήτων των εργαζομένων. Τέλος, μεταξύ των τρόπων βελτίωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων υπερέχει η δυνατότητα παροχής ευρύτερων και πιο εξειδικευμένων προγραμμάτων, προκειμένου μάλιστα κάθε ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα επιλογής βάσει γνωστικού αντικειμένου.
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Rights: CC0 1.0 Παγκόσμια
Appears in Collections:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZarntavaMarinaMSc2022.pdf1.03 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons