Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27210
Συγγραφέας: Χαρτομασίδου, Γεωργία
Τίτλος: Εκπρόθεσμη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Προσέγγιση με βάση τους κανόνες και τις αρχές του διοικητικού δικαίου.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσια Διοίκηση
Επόπτης Καθηγητής: Τζιώνας, Ιωάννης
Περίληψη: Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάστηκε το θέμα της εκπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. Στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κατάστασης και των κοινωνικών και δημογραφικών παραγόντων, το ασφαλιστικό σύστημα επιβαρύνεται εδώ και δεκαετίες σημαντικά και τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης έρχονται αντιμέτωπα με το πρόβλημα της βιωσιμότητάς τους. Στα πλαίσια εξεύρεσης λύσεων για τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης προτάχθηκε κυρίως η αντιμετώπιση της προσπάθειας αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής. Περαιτέρω, η εκπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σημαίνει την καθυστέρηση στην απόκτηση των πόρων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα. Για το λόγο αυτό, δημιουργεί οικονομικά προβλήματα στο διανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα. Κατά συνέπεια, η εκπρόθεσμη καταβολή αντιμετωπίζεται προληπτικά με την προθεσμία που δίνεται για το χρόνο καταβολής και κατασταλτικά με θεσμοθετημένες διοικητικές κυρώσεις και με μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης.
Λέξεις Κλειδιά: Ασφαλιστικές εισφορές
Καταβολή
Εκπρόθεσμη καταβολή
Προθεσμίες καταβολής
Κυρώσεις
Πρόσθετα τέλη
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Δημόσια Διοίκηση (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ChartomatsidouGeorgiaMsc2022.pdf613.54 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons