Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/26478
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΓκοτζαμάνη, Αικατερίνηel
dc.contributor.authorΜαντζαβέλας, Κωνσταντίνοςel
dc.date.accessioned2022-03-02T08:45:34Z-
dc.date.available2022-03-02T08:45:34Z-
dc.date.issued2022el
dc.identifier.urihttp://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/26478-
dc.descriptionΔιπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.el
dc.description.abstractΗ δομή της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των ενδιάμεσων σταθμών και τη θέση των σταθμών αυτών. Κάθε σταθμός της εφοδιαστικής αλυσίδας επεξεργάζεται τις διαθέσιμες πληροφορίες ανάλογα με τις ανάγκες. Το τρίπτυχο περιβάλλον, οικονομία και κοινωνία, αποτελεί, πλέον, «βίβλο» για την αποτελεσματική λειτουργία των οργανισμών και τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί, ότι πληθώρα παραγόντων μπορεί να επηρεάσει τη βιωσιμότητα μιας εφοδιαστικής αλυσίδας έχοντας αντίκτυπο σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Υπάρχουν επιχειρήσεις, όπου παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα και διαθέτουν επάρκεια γνώσεων για τη διαχείριση και τη λειτουργία μιας εφοδιαστικής αλυσίδας, λόγω εξωτερικών παραγόντων και σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω απρόσμενων συγκυριών, τελικά αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εντοπίσει αυτούς τους παράγοντες και να τους αναλύσει, συμβάλλοντας έτσι στον εμπλουτισμό της γνώσης, σχετικά με τη βέλτιστη λειτουργία των εφοδιαστικών αλυσίδων και την εξομάλυνση των επιπτώσεων, που μπορεί να συνδέονται με κρίσιμους παράγοντες βιωσιμότητας.el
dc.format.extent52el
dc.language.isoelen
dc.publisherΠανεπιστήμιο Μακεδονίαςel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνέςel
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/en
dc.subjectΕφοδιαστική αλυσίδαel
dc.subjectΒιωσιμότηταel
dc.subjectΚλάδος τροφίμων και ποτώνel
dc.subjectΚρίσιμοι παράγοντεςel
dc.titleΚρίσιμοι παράγοντες για τη βιωσιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας στον κλάδο τροφίμων και ποτώνel
dc.title.alternativeCritical factors for supply chain sustainability in the food and beverage sectoren
dc.typeElectronic Thesis or Dissertationen
dc.typeTexten
dc.contributor.departmentΔιατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεωνel
Appears in Collections:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MantzavelasKonstantinosMsc2022.pdf1.41 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons