Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/26447
Συγγραφέας: Μπαλή, Μαρία-Ευμορφία
Τίτλος: Η φωνητική μουσική στην Ιταλία στις αρχές του 17ου αιώνα. Μεταγραφή και ανάλυση των έργων Sfogava con le stelle και Udite amanti του Giulio Caccini(1551-1618)
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μουσικές Τέχνες
Επόπτης Καθηγητής: Κούντουρας, Μενέλαος-Δημήτριος
Περίληψη: Με την παρούσα διπλωματική εργασία ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος των σπουδών μου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο πρώτο μέρος της εργασίας επιχειρείται η θεωρητική - ιστορική ανάλυση της φωνητικής μουσικής του πρώιμου Μπαρόκ στην Ιταλία, ενώ στο δεύτερο μέρος της παρουσιάζεται η μεταγραφική αποτύπωση δύο αντιπροσωπευτικών έργων της εποχής σε σύγχρονη παρτιτούρα, με επιμέρους στιλιστικές παρεμβάσεις ερμηνευτικού χαρακτήρα. Ειδικότερα, γίνεται μνεία στην φωνητική μουσική της Ιταλίας των αρχών του 17ου αιώνα, ενώ επισημαίνονται κατά περίπτωση τα υφολογικά, τεχνικά χαρακτηριστικά του είδους και οι σημαντικότεροι εκπρόσωποί του. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η εργασία επικεντρώνεται σε μουσικό υλικό του Giulio Caccini, το οποίο και αναλύεται περαιτέρω. Η εργασία συνοδεύεται από μεταπτυχιακό ρεσιτάλ τραγουδιού με έργα του πρώιμου Μπαρόκ.
Λέξεις Κλειδιά: Μονωδία
Le nuove musiche
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Δικαιώματα: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Μουσικές Τέχνες (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
BaliMariaEvmorfiaMsc2022.pdf2.55 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
BaliMariaEvmorfiaMsc2022extra.pdf136.84 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons