Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/25758
Author: Θεοδωρίδου, Σοφία
Title: Διερεύνηση της διδακτικής επάρκειας των εκπαιδευτών ενηλίκων μέσω της ικανοποίησης των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευομένων στις δομές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ της Κεντρικής Μακεδονίας
Date Issued: 2021
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή
Supervisor: Παπαδήμα, Γενοβέφα
Abstract: Η γεωργική εκπαίδευση αποτελεί μία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος περίπτωση επαγγελματικής κατάρτισης για τη χώρα μας, η ανάπτυξη της οποίας στηρίζεται παραδοσιακά στη γεωργία. Η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων κατάρτισης καθορίζεται από την ικανοποίηση των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευόμενων. Ο γεωπόνος εκπαιδευτής ενηλίκων αποτελεί σημαντική παράμετρο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η διδακτική επάρκεια των γεωπόνων εκπαιδευτών ενηλίκων μελετάται μέσω της υποκείμενης εκπαιδευτικής φιλοσοφίας που υιοθετούν. Η υποκείμενη εκπαιδευτική φιλοσοφία αντιπαραβάλλεται με την αξιολόγηση του προγράμματος από τους εκπαιδευόμενους ώστε να διερευνήσουμε εάν αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα μέτρο της διδακτικής επάρκειας στη πράξη. Η υποκείμενη εκπαιδευτική φιλοσοφία των γεωπόνων εκπαιδευτών ενηλίκων έχει μαθητοκεντρική προσέγγιση, ωστόσο δεν υπήρξαν ικανοποιητικά στοιχεία για το αν αυτή η τάση συμπίπτει με την θετική αξιολόγηση των προγραμμάτων από τους εκπαιδευόμενους.
Keywords: Γεωργική εκπαίδευση
Επαγγελματική κατάρτιση
Νέοι αγρότες
Πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ
Διδακτική επάρκεια γεωπόνων εκπαιδευτών
Εκπαιδευτική φιλοσοφία
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2021.
Appears in Collections:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TheodoridouSofiaMsc2021.pdf1.75 MBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.