Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21996
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΧατζηδημητρίου, Ιωάννηςel
dc.contributor.authorΠαπαγρηγορίου, Ιωάννηςel
dc.date.accessioned2018-05-24T05:25:59Z-
dc.date.available2018-05-24T05:25:59Z-
dc.date.issued2018el
dc.identifier.urihttp://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21996-
dc.descriptionΔιπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.el
dc.description.abstractΣτην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται και αναλύεται ο τομέας των τροφίμων Halal, καθώς και οι ευκαιρίες των ελληνικών εταιρειών τροφίμων να αποκτήσουν μερίδιο συμμετοχής στην διεθνή αγορά. Παρουσιάζονται όλοι οι ιδιαίτεροι ορισμοί καθώς και οι βασικές αρχές και οι ιεροί νόμοι που καθορίζουν τις διατροφικές συνήθειες του μουσουλμανικού πληθυσμού. Αναλύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων Halal, γίνεται αναφορά στις περιοχές κλειδιά και στις αναδυόμενες αγορές με σκοπό την έναρξη των εμπορικών σχέσεων καθώς και ανάλυση των βασικότερων κατηγοριών τροφίμων. Παρουσιάζονται οι παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη της αγοράς τροφίμων Halal καθώς και οι δυνατότητες, τα οφέλη και οι κίνδυνοι που αναλαμβάνει μια επιχείρηση εάν αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο τομέα τροφίμων. Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικά οι διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων Halal, τα συστατικά και οι πρώτες ύλες, οι εγκαταστάσεις, καθώς και οι μέθοδοι επεξεργασίας τροφίμων σύμφωνα με τα πρότυπα παραγωγής, τις θρησκευτικές συνήθειες και την παράδοση των μουσουλμάνων. Παρουσιάζονται οι τρόποι προβολής και προώθησης των τροφίμων Halal καθώς και οι τρόποι συσκευασίας, συντήρησης και μεταφοράς των μεταποιημένων προϊόντων. Τέλος, παρουσιάζονται οι δείκτες της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και γίνεται ανάλυση της εξαγωγικής δραστηριοποίησης του συγκεκριμένου κλάδου. Πάνω σε αυτή την βάση, παρουσιάζεται η προοπτική της εισόδου των ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα τροφίμων Halal, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ενώ παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τις διαδικασίες πιστοποίησης Ηalal των παραγόμενων προϊόντων.el
dc.format.extent149el
dc.language.isoelen
dc.publisherΠανεπιστήμιο Μακεδονίαςel
dc.rightsCC0 1.0 Παγκόσμια*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/*
dc.subjectΤρόφιμα με πιστοποίηση Halalel
dc.subjectΒιομηχανία τροφίμωνel
dc.subjectΕξαγωγική δραστηριοποίησηel
dc.titleΗ εξαγωγική δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές τροφίμων με πιστοποίηση Halalel
dc.typeElectronic Thesis or Dissertationen
dc.typeTexten
dc.contributor.departmentΠρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητεςel
Appears in Collections:ΠΜΣ Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PapagrigoriouIoannisMsc2018.pdf2.49 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons