Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/21996
Συγγραφέας: Παπαγρηγορίου, Ιωάννης
Τίτλος: Η εξαγωγική δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές τροφίμων με πιστοποίηση Halal
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες
Επόπτης Καθηγητής: Χατζηδημητρίου, Ιωάννης
Περίληψη: Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται και αναλύεται ο τομέας των τροφίμων Halal, καθώς και οι ευκαιρίες των ελληνικών εταιρειών τροφίμων να αποκτήσουν μερίδιο συμμετοχής στην διεθνή αγορά. Παρουσιάζονται όλοι οι ιδιαίτεροι ορισμοί καθώς και οι βασικές αρχές και οι ιεροί νόμοι που καθορίζουν τις διατροφικές συνήθειες του μουσουλμανικού πληθυσμού. Αναλύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων Halal, γίνεται αναφορά στις περιοχές κλειδιά και στις αναδυόμενες αγορές με σκοπό την έναρξη των εμπορικών σχέσεων καθώς και ανάλυση των βασικότερων κατηγοριών τροφίμων. Παρουσιάζονται οι παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη της αγοράς τροφίμων Halal καθώς και οι δυνατότητες, τα οφέλη και οι κίνδυνοι που αναλαμβάνει μια επιχείρηση εάν αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο τομέα τροφίμων. Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικά οι διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων Halal, τα συστατικά και οι πρώτες ύλες, οι εγκαταστάσεις, καθώς και οι μέθοδοι επεξεργασίας τροφίμων σύμφωνα με τα πρότυπα παραγωγής, τις θρησκευτικές συνήθειες και την παράδοση των μουσουλμάνων. Παρουσιάζονται οι τρόποι προβολής και προώθησης των τροφίμων Halal καθώς και οι τρόποι συσκευασίας, συντήρησης και μεταφοράς των μεταποιημένων προϊόντων. Τέλος, παρουσιάζονται οι δείκτες της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και γίνεται ανάλυση της εξαγωγικής δραστηριοποίησης του συγκεκριμένου κλάδου. Πάνω σε αυτή την βάση, παρουσιάζεται η προοπτική της εισόδου των ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα τροφίμων Halal, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ενώ παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τις διαδικασίες πιστοποίησης Ηalal των παραγόμενων προϊόντων.
Λέξεις Κλειδιά: Τρόφιμα με πιστοποίηση Halal
Βιομηχανία τροφίμων
Εξαγωγική δραστηριοποίηση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
PapagrigoriouIoannisMsc2018.pdf2.49 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons