Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/20160
Συγγραφέας: Καραγιώργης, Γεώργιος
Τίτλος: Ιστορική αναδρομή του φορολογικού συστήματος και των αλλαγών του από το 1950 έως το 1994 και η συμβολή του στην οικονομία (μέσω παραδειγμάτων)
Ημερομηνία Έκδοσης: 2017
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Σταυρόπουλος, Αντώνιος
Περίληψη: Στην παρούσα διπλωματική εργασία , γίνεται μια προσπάθεια να τονίσουμε τις αλλαγές που έγιναν στον τομέα της φορολογίας τα τελευταία χρόνια. Χρονιές ορόσημο γι’ αυτό είναι το 1955 το 1992 και το 1994. Αναφέρουμε το θεωρητικό κομμάτι , όπως αυτό διαπιστώθηκε από τη έρευνα που έγινε, τροποποιήσεις κάποιων νόμων με ακριβή όρους , αλλά και παραδείγματα ώστε να γίνεται πιο κατανοητή η πολυπλοκότητα του συστήματος και η προσπάθεια για φορολογική συνέπεια. Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αλλαγές και να τις συγκρίνουμε με νεότερους νόμους ώστε να υπογραμμίσουμε τις διαφορές ανά έτη. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στους νόμους για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων αλλά και την προσπάθεια που έκαναν οι εκάστοτε αρμόδιοι για να περιορίσουν σημαντικά τη φοροδιαφυγή , αλλά και την αντίδραση των πολιτών σε κάποιες καίριες αλλαγές. Ξεχωρίζουμε τους νόμους που αφορούν τον ιδιώτη , από τους νόμους που αφορούν τις επιχειρήσεις και αναλύουμε το κάθε κομμάτι (Παραδείγματα που παραθέτουμε , αφορούν τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις . Επίσης υπάρχουν και κάποια που περιλαμβάνουν μεικτές περιπτώσεις)
Λέξεις Κλειδιά: Φορολογία
Νόμοι
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2017.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
KaragiorgisGeorgiosMsc2017.pdf1.01 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.