Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/19633
Συγγραφέας: Τσιτσιβάς, Δημήτριος
Τίτλος: Συγκριτική χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρείας Όλυμπος Α.Ε. με τους ανταγωνιστές και προσδιορισμός της αξίας της για την πενταετία 2010-2014.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Περίληψη: Το θέμα που θα εξετάσουμε στην παρούσα διπλωματική εργασία αφορά την σύγκριση και την χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρείας ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. με τις πέντε πρώτες εταιρείες του παραγωγικού κλάδου της γαλακτοβιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα θα εξετάσουμε τους αριθμοδείκτες κάθε εταιρείας που μας ενδιαφέρει και θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα αυτών, ώστε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τη λειτουργία τους. Αφού συλλέξουμε τα αποτελέσματα θα προχωρήσουμε σε σύγκριση της εταιρείας μας με αυτές του παραγωγικού μας κλάδου. Επιπρόσθετα με τη χρήση του μοντέλου Altman θα αξιολογήσουμε την κερδοφορία ή μη της κάθε επιχείρησης καθώς και τα χρόνια ζωής που έχει κάθε μία. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τον προσδιορισμό της αξίας της εταιρείας ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. και τέλος θα αναφερθούμε στα γενικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ερευνητική αυτή εργασία.
Λέξεις Κλειδιά: Αριθμοδείκτες
ALTMAN
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Λογιστική & Χρηματοοικονομική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
TsitsivasDimitriosMsc2016.pdf1.18 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.