Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16650
Συγγραφέας: Ιωαννίδου, Στυλιανή
Τίτλος: Τεχνικές ελέγχου για τον διορθωτικό προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης φορολογούμενων φυσικών προσώπων με έμμεσες μεθόδους προσδιορισμού.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Νεγκάκης, Χρήστος
Περίληψη: Η φοροδιαφυγή αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα στις περισσότερες οικονομίες του κόσμου, πλήττοντας σημαντικά τα δημόσια οικονομικά. Οι κυβερνήσεις αναζητούν τρόπους για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Στα πλαίσια αυτά, ενισχύεται ο ρόλος των ελεγκτικών μηχανισμών. Οι φορολογικοί έλεγχοι διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των φορολογούμενων με την κείμενη φορολογική νομοθεσία. Παρόλο αυτά, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού να προσπαθεί να φοροδιαφύγει, μειώνοντας το ύψος της συνολικής φορολογικής του υποχρέωσης. Επομένως είναι αναγκαία η ενίσχυση του ρόλου των φορολογικών ελέγχων. Για το λόγο αυτό, διεθνώς οι φορολογικοί ελεγκτές έχουν το δικαίωμα χρήσης και έμμεσων τεχνικών ελέγχου για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος και της φορολογικής υποχρέωσης των φορολογούμενων. Η εργασία αυτή έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις έμμεσες μεθόδου ελέγχου που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου των φυσικών προσώπων στην Ελλάδα. Η μελέτη περιγράφει το ρόλο, τη μορφή και τη χρησιμότητα της ανάλυσης ρευστότητας, της καθαρής θέσης και των τραπεζικών καταθέσεων και δαπανών για τον προσδιορισμό των αδήλωτων εισοδημάτων.
Λέξεις Κλειδιά: Έμμεσες τεχνικές ελέγχου
Φορολογικός έλεγχος
Φορολογητέο εισόδημα
Φορολογική υποχρέωση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
IoannidouStylianiMsc2014.pdf1.47 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons