Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/15855
Συγγραφέας: Αλεξιάδης, Ιωάννης
Τίτλος: Ο ρόλος του ορκωτού ελεγκτή και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται στην "ωραιοποίηση" των χρηματοοικονομικών καταστάσεων.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2013
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Νεγκάκης, Χρήστος
Περίληψη: Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει το ζήτημα της λογιστικής απάτης, το ρόλο του ορκωτού ελεγκτή σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και τις μεθόδους που μπορεί αυτός να χρησιμοποιήσει. Αφού πραγματοποιείται αρχικά μία επισκόπηση γενικά του ρόλου του εξωτερικού ελεγκτή, στη συνέχεια αναλύεται η έννοια της λογιστικής απάτης αλλά και ορισμένες μέθοδοι ελέγχου της. Παρακάτω αναφέρονται συγκεκριμένοι τρόποι για την παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων καθώς και διάφοροι μέθοδοι που υπάρχουν για τον έλεγχο των επιχειρήσεων από τους εξωτερικούς- ορκωτούς ελεγκτές. Η παρούσα ανάλυση ολοκληρώνεται με μία σύντομη αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τις παραποιημένες λογιστικές καταστάσεις και τέλος με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη διερεύνηση του εν λόγω ζητήματος.
Λέξεις Κλειδιά: Ορκωτός ελεγκτής
Λογιστική απάτη
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2013.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
AlexiadisIoannisMsc2013.pdf729.33 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.