Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/13549
Συγγραφέας: Παρίσση, Ειρήνη
Τίτλος: Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στην Ε.Ε. “Μελέτη περίπτωσης: η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία”
Ημερομηνία Έκδοσης: 2009
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Σαρτζετάκης, Ευτύχιος
Περίληψη: Στην παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζουμε στην ενέργεια και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, δίνοντας μια σύντομη περιγραφή όχι μόνο στην ενεργειακή κατάσταση της Ε.Ε. συνολικά, αλλά και ξεχωριστά για δύο ακόμη κράτη μέλη, την Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία. Θα μελετήσουμε το ενεργειακό μίγμα, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε., αλλά και για καθεμία από τις υπό μελέτη χώρες ξεχωριστά, την ενεργειακή ζήτηση, τους βασικούς καταναλωτές, την ιστορική εξέλιξη των αγορών, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, την νομοθετική ανάπτυξη, την απελευθέρωση της αγοράς και τους κοινούς μελλοντικούς στόχους των κρατών μελών. Στόχος, λοιπόν, της παρούσας μελέτης είναι να εξετάσει τις ιδιομορφίες της Ε.Ε. και δύο κρατών μελών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ισπανίας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προσπάθεια απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και την πρόκληση της οικοδόμησης κοινής ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε. που να αρμόζει σε όλα τα κράτη μέλη. Τέλος, παρουσιάζεται η ελληνική πραγματικότητα, σχετικά με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και το βαθμό απελευθέρωσής,καθώς και τους μελλοντικούς στόχους.
Λέξεις Κλειδιά: Ηλεκτρική ενέργεια
Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας
Ενεργειακό μίγμα
Ισπανία
Μεγάλη Βρατανία
Ελλάδα
Ενεργειακή νομοθεσία
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2009.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ParissiMsc2009.pdf2,06 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.