Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/24381
Συγγραφέας: Παραδεισάς, Αθανάσιος
Τίτλος: Λιτή παραγωγή: πρακτικές, εμπόδια εφαρμογής και η επίδραση στην απόδοση της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων
Ημερομηνία Έκδοσης: 2020
Τμήμα: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Επόπτης Καθηγητής: Γκοτζαμάνη, Κατερίνα
Περίληψη: Λαμβάνοντας υπόψιν την άκρως ανταγωνιστική αγορά καθίσταται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη, οι επιχειρήσεις να βελτιώνουν συνεχώς τις δραστηριότητές τους, ώστε να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Η πίεση για μείωση του κόστους, ενίσχυση της ευελιξίας και βελτίωση της ποιότητας αυξάνεται συνεχώς. Αυτός ο αυξανόμενος ανταγωνισμός αναγκάζει τις επιχειρήσεις να επανεξετάζουν τις λειτουργίες και τις στρατηγικές τους. Με αυτό το σκεπτικό, πολλά προγράμματα και προσεγγίσεις βελτίωσης υιοθετούνται. Ως εκ τούτου, η Λιτή Παραγωγή (Lean Manufacturing) είναι μια φιλοσοφία με στόχο την ενίσχυση της Απόδοσης και της Ικανοποίησης του Πελάτη, με βάση τη μείωση κόστους, την εξάλειψη κάθε μορφής σπατάλης και τη βελτίωση ποιότητας. Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να επικεντρωθεί στην έννοια της Λιτής Παραγωγής, τις Πρακτικές, τα Εμπόδια Εφαρμογής και την Επίδραση στην Απόδοση της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων.
Λέξεις Κλειδιά: Λιτή Παραγωγή
Βιομηχανία τροφίμων
Βιομηχανία μεταποίησης
Εμπόδια
Απόδοση
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2020.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΔΠΜΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ParadeisasAthanasiosMsc2020.pdf3.87 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons