Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/29191
Συγγραφέας: Λαμπροπούλου, Χρυσάνθη
Τίτλος: Η υποστήριξη στο εργασιακό περιβάλλον για τα άτομα με ΔΑΦ
Ημερομηνία Έκδοσης: 2023
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή
Επόπτης Καθηγητής: Συριοπούλου, Χριστίνα
Παπακωνσταντίνου, Δόξα
Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος
Περίληψη: Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της συμμετοχής των ατόμων με αυτισμό στην αγορά εργασίας αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες ικανότητες τους. Το εν λόγω ζήτημα έχει απασχολήσει κατά καιρούς την επιστημονική κοινότητα και ιδιαίτερα η επαγγελματική τους αποκατάσταση. Τα ερευνητικά ερωτήματα που απασχολούν τη συγκεκριμένη μελέτη είναι κατά πόσο τα άτομα με ΔΑΦ μπορούν να ενταχθούν ισότιμα σε ένα εργασιακό περιβάλλον και να είναι αποδοτικοί στην εργασία τους, ποια είναι η υποστήριξη που πρέπει να παρέχεται στους εργαζόμενους με ΔΑΦ έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν στο εργασιακό περιβάλλον. Επίσης, αξιολογείται το τι θεωρούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με ΔΑΦ στον χώρο που εργάζονται. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι συστηματική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας μέσω των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων Pubmed και Emerald. Στα βασικά αποτελέσματα της έρευνας είναι σημαντικό να τονιστούν τα μέτρα υποστήριξης που μπορούν να διευκολύνουν την εργασία των ατόμων με ΔΑΦ, έτσι ώστε να αξιοποιούνται οι δυνατότητες τους και να αυξηθούν τα ποσοστά απασχόλησης.
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Eπιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή (Πρώην ΠΜΣ Δια Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή) (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
LambropoulouChrisanthiMsc2023.pdf701.98 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons