Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28562
Τίτλος: Οι συναυλίες της Θεσσαλονίκης στην ψηφιοποιημένη εφημερίδα ‘Μακεδονία’ (1972-1981): αποδελτίωση και συζήτηση αποτελεσμάτων.
Αλλοι Τίτλοι: The concerts of Thessaloniki in the digitalized newspaper ‘Makedonia’ (1972-1981): indexing and results’ discussion.
Συγγραφείς: Αναγνώστου, Κωνσταντίνος
Λέξεις-Κλειδιά: Αποδελτίωση
Συναυλίες Θεσσαλονίκης
Διαγράμματα
Εφημερίδα «Μακεδονία»
Έλληνες συνθέτες
Ρεπερτόριο
Ημερομηνία Έκδοσης: 2023
Εκδότης: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Επιτομή: Το παρόν πτυχιακό πρότζεκτ με τίτλο «Οι συναυλίες της Θεσσαλονίκης στην ψηφιοποιημένη εφημερίδα ‘Μακεδονία’ (1972-1981): αποδελτίωση και συζήτηση αποτελεσμάτων» προέκυψε από την ανάγκη να γνωρίσουμε βαθύτερα τη μουσική σκηνή της πόλης της Θεσσαλονίκης και να εντρυφήσουμε στο μουσικό της παρελθόν. Ειδικότερα, η επαφή μας με το μουσικό γίγνεσθαι της πόλης πραγματοποιήθηκε μέσα από την αποδελτίωση των συναυλιών της, όπως αυτές καταγράφονται στα ψηφιοποιημένα φύλλα της εφημερίδας «Μακεδονία» (1972-1981). Με γνώμονα τις πληροφορίες που παρέχει η στήλη «Συναυλίες» της εφημερίδας, δημιουργήθηκε ένα συγκεντρωτικό αρχείο Excel, ώστε να μελετηθεί εκτενέστερα, η διαδρομή της μουσικής ζωής της Θεσσαλονίκης. Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αποδελτίωσης είχε η πιστή καταγραφή των μουσικών πληροφοριών, για τη διαφύλαξη της αυθεντικότητας του αρχικού κειμένου της εφημερίδας. Με τη δημιουργία του τελικού αρχείου, το ενδιαφέρον στράφηκε στη μελέτη των αποτελεσμάτων που προέκυψαν. Μέσα από τον διαχωρισμό τους σε κατηγορίες, με βάση τον χρόνο, τις μουσικές προσωπικότητες, τα είδη συναυλιών και τους χώρους διεξαγωγής τους, παραδίδεται μία εισαγωγική συζήτησή τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής συνοδεύτηκαν και από τα αντίστοιχα διαγράμματα.
Περιγραφή: Πτυχιακό Project--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Η βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο του project μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.
URI: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28562
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (Pr)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
AnagnostouKonstantinosMsc2023.pdf867.52 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα
AnagnostouKonstantinosMsc2023extra1.pdf1.93 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons