Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/24298
Συγγραφέας: Χατζηλάμπρου, Νικόλαος
Τίτλος: Η μάθηση οποτεδήποτε, οπουδήποτε: υφιστάμενη κατάσταση και ανάπτυξη πλατφόρμας (Learning anytime, anywhere: current status and platform development)
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική
Επόπτης Καθηγητής: Κασκάλης, Θεόδωρος
Περίληψη: Το θέμα της προτεινόμενης διπλωματικής εργασίας, αφορά στη μάθηση με τη βοήθεια κινητών συσκευών, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε γεωγραφικό χώρο. Η έρευνα μου, πέρα από την ευρύτερη αναζήτηση σε εγγενή βιβλιογραφία και το διαδίκτυο, βασίστηκε κυρίως στη μελέτη άλλων διπλωματικών εργασιών σε συσχετιζόμενα θέματα (mobile εφαρμογές, Web design, τεχνολογίες ιστού κ.α.), από το 2010 έως και σήμερα, οι οποίες βρίσκονται στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη και Ιδρυματικό Καταθετήριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΨΗΦΙΔΑ). Οι τρεις (3) από αυτές, είχαν ως κυρίαρχη τεχνολογία την ανάπτυξη εφαρμογών σε Android, περίπου έξι (6) κυμαίνονταν σε θεωρητικό επίπεδο (χωρίς την ανάπτυξη κάποιας εφαρμογής), ενώ οι περισσότερες, πάνω από δεκαπέντε (15), υλοποιήθηκαν με τη χρήση των τεχνολογιών: Html - Css - Javascript. Στόχοι της εργασίας μου, είναι η επισκόπηση του συγκεκριμένου τομέα και η δημιουργία μιας πλατφόρμας, που θα εξυπηρετεί τη διαδικασία της μάθησης ή της διδασκαλίας, κατά την αστική περιπλάνηση σε χώρους ενδιαφέροντος διαφόρων ομάδων ανθρώπων όπως μαθητών - τουριστών - εκπαιδευτικών κ.λπ. Με τη χρήση του λογισμικού που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της διπλωματικής εργασίας, δίνεται η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών, ηχογράφησης αφηγήσεων ή φυσικών ήχων, η καταγραφή βίντεο, η καταχώρηση γεωγραφικών πληροφοριών κ.ά. με σκοπό τη δόμηση υλικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος. Ακολούθως, η χρήση του λογισμικού ως εργαλείου εκπαίδευσης, αντλεί τα καταχωρηθέντα δεδομένα από διακομιστή - Web Server, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον γράφοντα, ειδικά για το σκοπό αυτό και θα επιτρέπει την περαιτέρω επεξεργασία τους, από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους. Το όλο εγχείρημα, δοκιμάστηκε στα πλαίσια της αστικής περιοχής της Βέροιας (Ν. Ημαθίας), κατά την περίοδο 2018 - 2019.
Λέξεις Κλειδιά: Εκπαίδευση
Τεχνολογίες ιστού
Html
Css
Javascript
Php
MySql
Web Design
Web Server
Apache
Φωτογραφία
Βίντεο
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2019.
Δικαιώματα: CC0 1.0 Παγκόσμια
Εμφανίζεται στις Συλλογές:Π.Μ.Σ. στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
ChatzilamprouNikolaosMsc2019.pdfΝίκος Γ. Χατζηλάμπρου - Εκπαιδευτικός ΠΕ86 - Βέροια9 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Αυτό το τεκμήριο προστατεύεται από Αδεια Creative Commons Creative Commons