Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/22319
Συγγραφέας: Φυργαδάς, Γεώργιος
Τίτλος: Λογιστικός τουριστικός έλεγχος σε ξενοδοχειακές τουριστικές μονάδες
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Επόπτης Καθηγητής: Δρογαλάς, Γεώργιος
Περίληψη: Ο εσωτερικός έλεγχος αποτελεί ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης ελεγκτικής. Τα οφέλη του εσωτερικού ελέγχου είναι πολλαπλά και αντανακλώνται στην κερδοφορία των επιχειρήσεων αλλά και στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Βασικός σκοπός της παρούσας εργασίας είναι αφενός η θεωρητική διερεύνηση των οφελών και της λειτουργίας του εσωτερικού ελέγχου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και αφετέρου η εμπειρική τεκμηρίωση εάν και κατά ποσό αυτός συμβάλλει θετικά στη λειτουργία τους. Η παρούσα Διπλωματική εργασία διερευνά τις αντιλήψεις 120 υπάλληλων που απασχολούνται σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε είναι η ανάλυση πρωτογενών δεδομένων με τη χρήση μεθόδων περιγραφικής και επαγωγικής στατιστικής. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου καθώς αναγνωρίζουν την αξία του στην λειτουργία ενός ξενοδοχείου. Ωστόσο, δεν υπάρχει ενιαία αντίληψη σχετικά με την λειτουργία του εσωτερικού ελέγχου.
Λέξεις Κλειδιά: Ελεγκτική
Λογιστική
Πληροφορίες: Λογιστικός τουριστικός έλεγχος σε ξενοδοχειακές τουριστικές μονάδες--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Μ)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
FyrgadasGeorgiosMsc2018.pdf1.31 MBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.