Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/16643
Συγγραφέας: Γαβαλάς, Ιάσων
Τίτλος: Τιτλοποίηση τραπεζικών απαιτήσεων, στεγαστικών δανείων ως κυρίαρχος παράγοντας της πρόσφατης χρηματοοοικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ.
Ημερομηνία Έκδοσης: 2014
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική
Επόπτης Καθηγητής: Παπαδόπουλος, Δημήτριος Λ.
Περίληψη: Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μας εισάγει στις βασικές πτυχές του χρηματοοικονομικού συστήματος και τον τρόπο λειτουργία τους. Τον ρόλο που διαδραματίζουν στην παγκόσμια οικονομία και το αντίκτυπο που έχει στην πραγματική οικονομία. Ο βασικός πυλώνας της εργασίας είναι η τιτλοποίηση των στεγαστικών δανείων που διαδραμάτισαν τον κυρίαρχο ρόλο για την κρίση του 2008 στις ΗΠΑ. Μια κρίση που αποτέλεσε έναυσμα για μια συστημική παγκόσμια κρίση και ανέδειξε την λάθος αντιμετώπιση και ιδεολογία που κυριαρχεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τράπεζες. Επιπλέον τον ρόλο που διαδραματίζουν με τους οίκους αξιολόγησης και τον κίνδυνο που εκθέτουν την οικονομία. Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος χρειάζεται αναθεώρηση. Στην τελευταία ενότητα αναφέρω κάποιες εναλλακτικές προτάσεις για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.
Λέξεις Κλειδιά: Τιτλοποίηση
CDS
CDO
Πληροφορίες: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2014.
Εμφανίζεται στις Συλλογές:ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική (M)

Αρχεία σε αυτό το Τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
GavalasIasonMsc2014.pdf976.2 kBAdobe PDFΠροβολή/Ανοιγμα


Τα τεκμήρια στην ΨΗΦΙΔΑ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.