Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28640
Author: Τσουκαλά, Ευγενία
Title: Εφαρμογές των κωδικών άμεσης απόκρισης (QR Codes) στην διδακτική των φυσικών επιστημών: μια βιβλιογραφική επισκόπηση πεδίου
Date Issued: Feb-2023
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Λεύκος, Ιωάννης
Abstract: Η παρούσα εργασία διερευνά την σχέση μεταξύ των QR Codes και της διδακτικής των Φυσικών Επιστημών. Δεδομένης της έκτασης που έχει πάρει η εφαρμογή των QR Codes σε ένα ευρύ πλαίσιο των καθημερινών δραστηριοτήτων, αλλά και της σύγχρονης τάσης ένταξης των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία κρίθηκε αναγκαία η διερεύνηση της σχέσης που περιγράφηκε παραπάνω. Η βιβλιογραφία της τελευταίας δεκαετίας παρέχει πορίσματα, τα οποία κρίθηκε σκόπιμο να συγκεντρωθούν και να αναλυθούν προκειμένου να σχηματιστεί μια σχετικά ενημερωμένη αντίληψη για την διευρυμένη χρήση των QR Codes στην διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Στη βάση αυτή, η παρούσα εργασία επιδιώκει να αναδείξει τις δυνατότητες που προκύπτουν από τα θετικά αποτελέσματα των σχετικών ερευνών και να συμβάλει όχι μόνο στην αξιοποίηση των QR Codes, αλλά και στην περαιτέρω διερεύνηση του θέματος από τους ενδιαφερόμενους ερευνητές. Οι προβληματικές, με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η παρούσα εργασία κατά τη διαδικασία ανάλυσης των πορισμάτων, φανερώνουν επίσης την ανάγκη για θέσπιση ενιαίων μεθοδολογικών κριτηρίων και στόχων, που να ανταποκρίνονται τόσο στα ποσοτικά, όσο και στα ποιοτικά δεδομένα, τα οποία βοηθούν την αξιολόγηση της χρήσης των QR Codes στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε τελευταία ανάλυση η εφαρμογή των QR Codes στη διδακτική των Φυσικών Επιστημών αξιολογείται θετικά κυρίαρχα από τους εκπαιδευόμενους. Παρ’ όλα αυτά τίθενται επισημάνσεις σχετικά με τις τεχνικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζονται κατά τη χρήση τους.
Keywords: QR Codes
Κώδικας Ταχείας Απόκρισης
Φυσικές Επιστήμες
Διδακτική
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Rights: CC0 1.0 Παγκόσμια
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TsoukalaEvgeniaMsc2023.pdf2.07 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons