Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28592
Author: Γκαγκαλίδου, Μαρία
Title: Δυσκολίες, επίπεδα άγχους και χρήση τεχνολογιών ενημέρωσης σχετικά με την διαδικασία pcr-test για covid-19 στην περιοχή της Ξάνθης
Date Issued: 2023
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Φαχαντίδης, Νικόλαος
Abstract: Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνηθεί η σχέση της τεχνολογίας και του άγχους με τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια αλλά και μετά την δειγματοληπτική διαδικασία για έλεγχο νόσησης για COVID-19. Η μεθοδολογία περιλαμβάνει τη διεξαγωγή βιβλιογραφικής ανασκόπησης, τον σχεδιασμό μιας μεθόδου συλλογής δεδομένων, τον καθορισμό ηθικών περιορισμών, τη συλλογή δεδομένων και την ανάλυση αποτελεσμάτων. Η έρευνα είναι ποσοτική και γίνεται με την βοήθεια ερωτηματολογίου και χρησιμοποιεί στατιστική ανάλυση για την εξαγωγή συμπερασμάτων Το δείγμα ελήφθη από την πόλη της Ξάνθης και αποτελούνταν από περίπου 1000 συμμετέχοντες. Το ερωτηματολόγιο σχεδιάστηκε με βάση την βιβλιογραφία και τις εμπειρίες των πιθανών ασθενών και διανεμήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2023. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης αποδεικνύουν πως υπάρχει αρνητική συσχέτιση μεταξύ επιπέδου του άγχους και πρόσβασης στο αποδεικτικό νόσησης και πρόσβασης στο διαδίκτυο. Δημιουργήθηκαν βάσει των αποτελεσμάτων δυο προφίλ ανθρώπων με βάση την ηλικία που συγκεντρώνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αποτελούν πυξίδα για την βελτίωση των δυσκολιών και του άγχους που σχετίζεται με την δειγματοληπτική διαδικασία.
Keywords: COVID-19
Άγχος
Τεχνολογία
Πληροφόρηση
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Rights: Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
GkagkalidouMariaMsc2023.pdf1.14 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons