Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28568
Author: Τσιτσιμπή, Έλενα
Title: Ο ρόλος των ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εφηβεία και η επίδρασή τους στη διαμόρφωση κοινωνικών σχέσεων
Date Issued: 2023
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Μπίκος, Κωνσταντίνος
Abstract: Τα παιδιά του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου ζουν σε μια κοινωνία που κάνει χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ως μέρος αυτής της κοινωνίας, χρησιμοποιούν αυτές τις ψηφιακές πλατφόρμες για να δημιουργήσουν κοινωνικές σχέσεις μεταξύ τους. Αυτή η έρευνα εστιάζει στις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους έφηβους μαθητές και στο πώς αυτές οι πλατφόρμες επηρεάζουν τις κοινωνικές σχέσεις τους στο σχολείο. Πολλές βασικές πτυχές των Social Media ερευνήθηκαν και αναλύθηκαν μέσω της βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Η ανασκόπηση εξετάζει τις αλληλεπιδράσεις των εφήβων με το μέσο, τις επιπτώσεις τους και τον τρόπο χρήσης του. Η μελέτη εξετάζει τις κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και τους κινδύνους που ενέχονται. Καθορίζει επίσης τους διαφορετικούς τύπους κοινωνικών σχέσεων που έχουν οι άνθρωποι. Ως αποτέλεσμα των ευρημάτων, οι έφηβοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς τρόπους, για εκπαιδευτικούς σκοπού και για ψυχαγωγία, για επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών. Οι έφηβοι δίνουν μεγάλη σημασία στα θετικά σχόλια και την αποδοχή που τους δίνει η ομάδα των συνομηλίκων και συμμαθητών τους στις «αναρτήσεις» τους στα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δίνουν σημασία στον αριθμό των "like" και "followers" που δίνονται στις αναρτήσεις τους και επηρεάζονται από αυτά στις σχέσεις τους στο σχολείο.
Keywords: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έφηβος
Επίδραση
Κοινωνικές σχέσεις
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Rights: Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TsitsimpiElenaMsc2023.pdf1.01 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons