Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28502
Author: Ηλία, Ειρήνη
Title: Βελτίωση μαθησιακών αποτελεσμάτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την επιλογή των κατάλληλων διδακτικών μεθόδων και εργαλείων
Date Issued: 2023
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης
Supervisor: Γκιώση, Στυλιανή
Abstract: Αξιοποιώντας ορθά τα διαθέσιμα πλέον ψηφιακά μέσα και εργαλεία και επιλέγοντας τις κατάλληλες διδακτικές μεθόδους στις καθημερινές εκπαιδευτικές πράξεις αυξάνεται η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων για τους εκπαιδευόμενους στο μέγιστο δυνατό. Στη σύγχρονη εποχή η παραδοσιακή διδασκαλία και η δια ζώσης εκπαίδευση έχει αντικατασταθεί σε ένα σημαντικό ποσοστό από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη ραγδαία εξάπλωση της τεχνολογίας και ειδικότερα στις Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, οι οποίες κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στην πανδημία του κορονοϊού η οποία είδε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων ως «σανίδα σωτηρίας» για τουλάχιστον δύο συναπτά έτη. Η ανάγκη πραγματοποίησης της παρούσας έρευνας αποσκοπεί στην απόκτηση και εμπλουτισμό των γνώσεων, στην ενίσχυση της ανάπτυξης νέων θεωριών, καταγράφοντας και ερμηνεύοντας τα καινούρια δεδομένα τα οποία θα προκύψουν στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτής της έρευνας αναφέρεται εφ’ όλης της ύλης η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από ιστορική αναδρομή, οι λόγοι και οι ανάγκες για τους οποίους προέκυψε η συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία και με ποιους τρόπους είναι δυνατή η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των εκπαιδευομένων μέσα από αυτήν. Επιπρόσθετα, θα αναλυθούν οι σύγχρονες, κατάλληλες διδακτικές μέθοδοι και τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία έως σήμερα, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί με τους εκπαιδευομένούς τους για τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη μέγιστη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.
Keywords: Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση
Διδακτικές Προσεγγίσεις
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Ψηφιακά Εργαλεία
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
Rights: Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής: Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση (Πρώην Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
IliaEiriniMsc2023.pdf1.44 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons