Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27585
Author: Γρεβεντοπούλου, Έλλη
Title: Διαχείριση κρίσεων στην εκπαίδευση: η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας covid-19 από τους διευθυντές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Date Issued: 2022
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία
Supervisor: Παπαγιάννης, Γεώργιος
Abstract: Η πανδημία COVID-19 έχει ανατρέψει πολλά δεδομένα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων ανά τον κόσμο και, όπως είναι φυσικό, έχει επηρεάσει και τον τομέα της εκπαίδευσης. Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν να ερευνήσει τον σχεδιασμό και την προετοιμασία για τη Διαχείριση της Κρίσης της Πανδημίας Covid-19 από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Διεξήχθη, επομένως, μία ποσοτική έρευνα σε συνδυασμό με ποιοτικά ευρήματα που ανέκυψαν σε δείγμα 124 σχολικών διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιμέρους στόχοι της έρευνας ήταν να μελετηθεί το επίπεδο ετοιμότητας και διαχείρισης της πανδημίας από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αν η βαθμίδα εκπαίδευσης διαφοροποιεί το επίπεδο ετοιμότητας και αν οι διευθυντές είχαν λάβει κάποια επιμόρφωση στο παρελθόν σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων, καθώς επίσης και τις απόψεις τους για το τι θα ήταν χρήσιμο να περιλαμβάνει μία επιμόρφωση τέτοιου τύπου. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι οι σχολικές μονάδες δεν ήταν ικανοποιητικά προετοιμασμένες για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, η βαθμίδα της εκπαίδευσης διαφοροποιεί σε κάποιους τομείς το επίπεδο ετοιμότητας και διαχείρισης της πανδημίας, ωστόσο, δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο και τέλος περίπου οι μισοί διευθυντές του δείγματος είχαν λάβει κάποια επιμόρφωση αναφορικά με τη διαχείριση κρίσεων.
Keywords: Κρίση
Covid-19
Διαχείριση Κρίσεων
Διευθυντής/-ντρια
ΣΧολική μονάδα
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Rights: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές
Appears in Collections:Π.Μ.Σ. Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία (Πρώην ΠΜΣ Διοίκηση και Ηγεσία στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
GreventopoulouElliMsc2022.pdf3.35 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons