Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/27530
Author: Πεχλιβανίδου, Νικολέττα
Title: Η εργασιακή ικανοποίηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Date Issued: 2022
Department: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία
Supervisor: Γκιώση, Στυλιανή
Βαλκάνος, Ευθύμιος
Παπαδήμα, Γενοβέφα
Abstract: Η εργασιακή ικανοποίηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων θεωρείται καθοριστικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία ενός σχολείου και την αποδοτικότητα της διοίκησης αυτού. Η ορθή λειτουργία μιας σχολικής μονάδας, μπορούμε να θεωρήσουμε, ότι εξαρτάται από τις ενέργειες του Διευθυντή, άρα κατ’ επέκταση και από τη συμπεριφορά που του προκαλεί η εργασιακή του ικανοποίηση. Αρκετοί είναι οι μελετητές που έχουν εμβαθύνει στην έρευνα και την μελέτη της εργασιακής ικανοποίησης. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών διαφέρουν, με την πάροδο των χρόνων. Η παρούσα εργασία απευθύνεται και μελετά τις απόψεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την εργασιακή τους ικανοποίηση. Επιλέχθηκε το συγκεκριμένο δείγμα, καθώς η μελέτη της εργασιακής ικανοποίησης των Διευθυντών των σχολικών μονάδων είναι αρκετά περιορισμένη και σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εμπλουτίσει τη βιβλιογραφία σχετικά με αυτό το περιεχόμενο και να εμβαθύνει στο θέμα, αναλύοντας αν η εργασιακή ικανοποίηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων μπορεί να επηρεαστεί και αν ναι από ποιες συνθήκες. Για τον σκοπό της έρευνας, στάλθηκαν ερωτηματολόγια σε ηλεκτρονική μορφή στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για την ανάλυση των ποσοτικών δεδομένων (99 δείγματα) που προέκυψαν, χρησιμοποιήθηκε το στατιστικό πρόγραμμα ανάλυσης SPSS. Από την ανάλυση προέκυψε ότι η ικανοποίηση από των εργασία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επηρεάζεται από την ικανοποίηση από τις συνθήκες εργασίας και από τον μισθό/απολαβές.
Keywords: Εργασιακή ικανοποίηση
Διευθυντές
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Information: Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2022.
Appears in Collections:Π.Μ.Σ. Επιστήμες της Αγωγής και της Διά Βίου Μάθησης: Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία (Πρώην ΠΜΣ Διοίκηση και Ηγεσία στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης) (Μ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PechlivanidouNikolettaMsc2022.pdf2.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in Psepheda are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.